MASLINOVO ULJE PROTIV PERUTANJA KOŽE: Maskama pripremljenim pomoću sastojaka iz prirode sprečite dalje ljuštenje kože

Autor:

Lifestyle

24.02.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koristite prirodne sastojke da hidrirate najveći organ i sprečite pojavu ljuspica, suvoće i crvenila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Maslinovo ulje hidrira kožu, čineći je zdravijom

Ljuštenje ili guljenje kože označava gubitak površinskog sloja kože (epiderma). Ljuštenje je povezano s brojnim tegobama, uključujući suvoću, svrab, iritacije i pojavu osipa. Prekomerna izloženost nepovoljnim vremenskim uslovima je glavni uzrok ljuštenja kože.

Perutanje je upalni proces u koži uzrokovan opekotinama, alergijama, dermatitisom, lišajevima ili kozmetičkim preparatima. Ruski lekar otkriva kako da prepoznate i lečite suvu i oštećenu kožu na različitim delovima tela.

Koža je naš najveći organ, koji se sastoji od tri sloja. Površinski sloj se naziva epiderma i zaslužan je za zaštitu od štetnih materija. Kada koža izgubi vlažnost zbog raznih uzroka, mogu da se jave suvoća, crvenilo i perutanje.

LJUŠTENJE KOŽE NA RUKAMA Perutanje kože na dlanovima može biti neobično, posebno ako se ne događa nigde drugde na telu. Uzroci ipak mogu da budu jednostavni, a to je korišćenje novog deterdženta za pranje suđa ili sredstva za čišćenje. Takođe, dlanovi će se perutati kao posledica dermatitisa ili dehidratacije organizma. Treba obratiti pažnju i na ishranu jer perutanje kože dlanova može da znači nedostatak vitamina B kompleksa u organizmu. Oni mogu da se nadoknade hranom, tabletama ili kremom koju prepiše dermatolog.

LJUŠTENJE KOŽE NA NOGAMA Koža na nogama takođe je podložna suvoći i perutanju. Delovi nogu, poput potkolenica i peta, često su ispucali. Pogledajte sastav šampona i losiona za telo koje koristite i pazite da nisu agresivni i puni štetnih sastojaka.

PERUTANJE KOŽE STOPALA Koža na stopalima se peruta zbog gljivičnih infekcija, najčešće zbog atletskog stopala. One se često javljaju kao posledica nedovoljnog sušenja stopala nakon tuširanja, loše higijene ili korišćenja nekih lekova. Takve infekcije uspešno se leče antigljivičnim mastima ili kremama koje prepisuje dermatolog.

Perutanje očnih kapaka

Koža oko kapaka najčešće se peruta reagujući na neki kozmetički preparat. Bez obzira na to da li je reč o maskari ili senki, obratite pažnju na sastav kupljenog proizvoda. On bi trebalo da bude hipoalergen i da ima jasno navedene sastojke. Pre korišćenja testirajte proizvode u manjim količinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading