Cipele vas žuljaju? Uz pomoć ovih trikova ćete ih lako razgaziti i hodati bez bolova u stopalima

Autor: Republika

Lifestyle

31.05.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tesna obuća se vremenom razvuče i smekša, ali to može da potraje i nedeljama i bude praćeno bolovima i neprijatnim žuljevima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zaboravite na tesnu obuću

Da ne biste mučili svoja stopala, donosimo vam savete kako da što pre raširite tesne cipele i bez bolova hodate u novoj obući.

Širenje fenom

Obucite što deblje čarape. Obujte cipele, a zatim ih sušite na srednjoj temperaturi tridesetak sekundi. Da ne biste pregrejali samo jedno mesto ili oštetili kožu, ravnomerno pomerajte fen kako biste ugrejali cele cipele. Postupak ponavljajte sve dok vašem stopalu ne bude udobno u cipeli.

RepublikaFoto: pixabay.com
Fen za sušenje kose možete da koristite i za širenje obuće

Širenje ledom

Napunite vrećicu za smrzavanje vodom do trećine. Dobro zatvorite ostavljajući pri vrhu malo mesta. Stisnite vrećicu kako biste bili sigurni da ne propušta i da neće pokvasiti cipele. Stavite vrećicu u cipele pazeći na područje oko prstiju gde su cipele obično najviše tesne. Stavite cipele s vodom u frižider dok se voda ne smrzne. Kad se formira led, izvadite cipele na 20 minuta. Ovo metodu možete da ponavljate dok ne dostignete veličinu koja vam odgovara. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Tesnu obuću raširite ledom

Širenje hidratantnom kremom

Hidrantnu kremu ili mleko za telo namažite unutar cipele, a najviše nanesite na petu i prednji deo cipele. Krema će omekšati te delove i, nakon vašeg sledećeg nošenja, koža će se "razgaziti“. Ovaj metod koristite samo na kožnoj obući.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hidratantna krema je još jedan dobar trik

Širenje alkoholom

Uspite alohol u cipelu, a dobro ga utrljajte na ona mesta koja vas žuljaju. Cipela treba da bude vlažna. Zgužvajte papir i ubacite u cipelu, te je ostavite da tako prenoći. Ujutru će cipela biti komotnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading