BAMBUS ZA NOVAC U KUĆI: Biljke za privlačenje sreće u dom

Autor:

Lifestyle

25.06.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je verovati kineskoj tradiciji, dve stabljike ove biljke u stambenom prostoru donose ljubav, tri bogatstvo i dugovečnost, a sedam dobro zdravlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Što je više stabljika ove biljke u kući, to je veća sreća

Biljke su živi organizmi i one, kao i ljudi, mogu da šire pozitivnu, a uklone negativnu energiju. Prema nekim verovanjima, mogu čak da donesu sreću, ljubav i novac. Srpski telegraf otkriva koje biljke treba da čuvate u domu ako želite da pokrenete pozitivne vibracije.

Lotos

Predstavlja prosvetljenje i ponovno rođenje. Beli cvet lotosa, ako je postavljen na radnom stolu, u kuću unosi pozitivnu energiju i daje dobro raspoloženje svakom ko uđe unutra.

Žalfija

Štiti dom, čuva ga od zlih duhova i loše energije, a različita istraživanja su pokazala da njeno udisanje poboljšava rad mozga. Zbog toga povremeno treba zapaliti suve listove ove biljke i dimom oterati negativnu energiju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Paprat

Najbolje raste u relativno vlažnom okruženju, u uglu sobe, blizu ulaznih vrata, odbija negativnu energiju, poboljšava kvalitet vazduha i apsorbuje štetne toksine.

Ladolež

Ovo cveće donosi sreću, mir i dobro raspoloženje u stambeni prostor, a ako se semenke biljke stave pod jastuk, sprečiće pojavu košmara i poboljšaće san.

Feng šui biljka novca

Kinezi je često čuvaju u restoranima, ukrašavaju je parama i veruju da donosi sreću i da je pravi magnet za novac.

Foto: pixabay.com

Minijaturne ruže

Privlače dobre ljude u život ukućana, donose ljubav, radost i zdravlje, smiruju kožu, ublažavaju anksioznost, depresiju i probavne probleme ako se postave u zadnji desni ugao dnevne sobe.

Jasmin

Donosi ljubav u život ukućana i ojačava njihove odnose. Miris cveta umanjuje stres i podstiče pozitivno razmišljanje. Najveći uticaj ima ako je postavljena na prozorsko okno.

Srećni bambus

Što je više stabljika ove biljke u kući, to je veća sreća, posebno ako se stavi u severoistočnu ili istočnu oblast doma. Dve stabljike u stambenom prostoru donose ljubav, tri bogatstvo i dugovečnost, a sedam dobro zdravlje.

Spatifilum/Ljiljan mira

Poboljšava kvalitet vazduha i zdravlje ukućana ako se čuva u dnevnoj sobi. Sprečava pojavu astme, glavobolje i raka. Donosi sreću ženama koje borave u kući.

Foto: pixabay.com

Ruzmarin

Prijatan miris ima snažan uticaj na um, duh i telo. Ima antibakterijska i antioksidativna svojstva, ublažava stres, podstiče dobro zdravlje i san, posebno ako je u spavaćoj sobi.

Drvo novca

Privlači bogatstvo i prosperitet, a debele grane simbolizuju rast i obnovu. Može da stoji u dnevnoj sobi, a što ljudi sede bliže drvetu i što ga više paze, to će više sreće imati.

Limunovo drvo

Ako se postavi na svetlo mesto blizu vrata, doneće sreću svim ukućanima.

Orhideja

Veruje se da donosi plodnost, prosperitet i sreću, posebno ako se nekoliko biljaka postavi u dnevni boravak.

Foto: pixabay.com

Lavanda

Donosi sreću i zdravlje. Podstiče pozitivne vibracije i zbog toga se preporučuje da razmišljate o onome što mnogo želite dok udišete divan miris ovog cveća.

Zeleni ljiljan

Dugo i usko lišće ove biljke čisti i podiže kvalitet vazduha i dobro je za zdravlje ako se postavi uz kamin ili u kuhinji jer tako detoksifikuje okolinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading