Svi koristimo ljuštilicu za voće i povrće, ali to radimo nepravilno: Evo je treba pravilno upotrebiti
Ljuštilica je izuzetno korisna alatka koju svakodevno koristimo jer nam olakšava mukotrpan posao čišćenja voća i povrća. Iako nam ova naprava vrši posao, ipak, često je ne koristimo na pravilan način, odnosno ne znamo za sav njen potencijal.

Kada ljuštilicom gulimo povrće, obično svi vučemo sa jednog kraja povrća na drugi, potom ljuštilicu odmaknemo i prelazimo na novi, neoljušten deo. Međutim, stvari bi trebalo da funkcionišu potpuno drugačije - odnosno treba ljuštiti povrće u oba smera - i odozgo ka dole, i odozdo ka gore. To je pokazao jedan forumaš sa Reddita, koji ni sam nije bio svestan ove dodatne funkcije.
- Završio sam gastronomiju a nisam to znao, a i nijedan moj učitelj - napisao je jedan kuvar, a drugi se složio da 'ne postoji nijedan pametniji razlog da nož za guljenje bude oštar u oba smera'.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)