(RECEPT) Nedostatak magnezijuma u organizmu: Ovaj NAPITAK ekspresno rešava taj zdravstveni problem!

Autor: Republika

Lifestyle

04.07.2020

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim što ćete ovaj čudesan napitak lako pripremiti, sve potrebne namirnice su lako dostupne i mnoge od njih verovatno već imate u frižideru. Dakle, potrebno vam je svega nekoliko minuta da učinite nešto dobro za svoje zdravlje!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nedostatak magnezijuma, poznat i kao hipomagnezija, često je previđen zdravstveni problem, koji može imati kasnije dalekosežne posledice.

Jedna studija je potvrdila do 75% opšte populacije ne zadovoljava svoj dnevni preporučeni unos magnezijuma.

U nekim slučajevima, nedostatak magnezijuma može biti nedovoljno dijagnostikovan, jer se očigledni znaci obično ne pojavljuju sve dok nivo magnezijuma ne postane jako nizak.

RepublikaFoto: pixabay.com

Uzroci nedostatka magnezijuma variraju. Oni se kreću od neadekvatnog unosa hrane do gubitka magnezijuma iz organizma usled objektivnih razloga. Zdravstveni problemi povezani sa gubitkom magnezijuma uključuju dijabetes, slabu apsorpciju, hroničnu dijareju, celijakiju, alkoholizam.

Unošenjem određenih namirnica može se prirodnim putem nadoknaditi nedostatak magnezijuma u organizmu, a ovaj napitak je savršeno izbalansiran odnos upravo onih namirnica koje su bogate ovim mineralom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci

  • 25 g semenki bundeve
  • 200 ml bademovog mleka
  • 2 kašike semenki lana
  • 1 pomorandža
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema

Semenke lana i bundeve stavite u blender i dodajte pomorandžu.
Dodajte mleko i miksajte oko 30 sekundi. Ostavite kratko da se sve slegne i poveže.

Osim što se jednostavno priprema, sve su namirnice lako dostupne, a stručnjaci savetuju da napitak konzumirate ujutro kako biste ceo dan uživali u dobrom raspoloženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading