Savet iskusnih kuvara: Na drvenoj dasci nikako ne treba da sečete OVE namirnice!

Autor: Republika

Lifestyle

19.07.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drvene daske su savršene za sečenje povrća, i to čvrstog, kao što je šargarepa, krompir, rotkvice, paprika, paradajz. Obavezno koristite ovu dasku, jer čvrsta drvena podloga omogućava da se povrće pravilnije iseče.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kulinarski stručnjaci, međutim, drvene daske ne preporučuju za sečenje piletine i drugog mesa, jer se njihovi delovi zadržavaju u sitnim pukotinama koje se teško peru.

Za koje namrinice je plastična daska?

Zato je plastična daska za ove namene pravi izbor. Lakša je za održavanje i čišćenje, a i praktičnija za sečenje mesa. Plastične daske ne upijaju miris baš lako, pa na njoj možete da sečete bez bojazni i crni i beli luk.

Daske redovno perite, i drvene i palstične!

I što je najvažnije, daske redovno posle upotrebe čistite, bez obzira na to od kog su materijala. Na taj način neće biti tragova zaostale hrane, a namirnice ćete bolje seči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading