(VIDEO) VEGANI PEKLI PSA NA SRED ULICE! PROLAZNIKE I DECU IZBEZUMIO PRIZOR

Autor: Informer/agencije

Razonoda

26.01.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veganski aktivisti u Australiji iz organizacije PETA optuženi su za plašenje školaraca nakon što su "roštiljali" psa usred prometne ulice u znak protesta protiv konzumiranja mesa.

RepublikaFoto: youtube.com/allinone tv

Protest, koji je uključivao rekvizit psa, zamišljen je kako bi izazvao bes i naterao ljude da se zapitaju: "Ako ne biste jeli psa, zašto jedete jagnje?".

Oni kažu kako su jednako osetljive i inteligentne životinje prisiljene na patnju kad se uzgajaju, tove i ubijaju za mesnu industriju.

- Svako kome je odbojna ideja žvakanja psećeg mesa trebao bi razmisliti o neusklađenosti saosećanja prema drugim životinjama - saopšteno je.

Dodaju kako je to forma diskriminacije koja se temelji na vrsti i da poput svih drugih vrsta diskriminacije ne može biti opravdana.

- Kao ljudi, instinktivno osećamo saosećanje prema životinjama, ali učili smo da je u redu porobiti i jesti neke od njih, bez razmišljanja o tome ko su one kao pojedinci - rekli su organizatori protesta

Performans je izveden u centru Sidneja. PETA se nada da će ljudi razmisliti o tome šta+ će pripremati na roštilju nakon što su videli kuvara kako "roštilja kućnog ljubimca uz neko povrće".

Ipak, protest je mnoge i zgrozio, a neki smatraju kako PETA nije mogla pasti niže. Navodno je bilo i uplašene dece koju je prizor šokirao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading