(VIDEO) U Australiji bukte požari, ali jedan kengur je našao svoju oazu

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

23.12.2019

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna porodica u Novom Južnom Velsu u Australiji snimila je kengura teškog 70 kilograma kako se kupa u njihovom bazenu ovog vikenda jer su temperature prelazile 42 stepena Celzijusa, a koale i bodljikavi mravojedi takođe su primećeni u potrazi za skloništem od požara u urbanim sredinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Storyful Rights Management
Kengur našao svoju oazu

Iako nisu poznati po tome da dobro plivaju, kenguri traže vodene površine po velikoj vrućini, mada obično u divljini, prenosi Rojters, dodajući da su neke populacije koala i letećih lisica uništene u ogromnim vatrenim stihijama koje su zahvatile Australiju.

Australijski premijer za to vreme brani klimatsku politiku svoje vlade, dok vlasti upozoravaju da požari koji pustoše najnaseljeniju državu Australije mogu da traje mesecima.

U četiri države gorelo je oko 200 požara, od toga više od polovine u Novom Južnom Velsu, uključujući 60 požara koji još besne, prenosi AP.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading