Kada ovo pročitate krenućete lagano uz stepenice: Liftovi u Beogradu su u proseku ovoliko stari!

Autor: novosti.rs

Razonoda

02.05.2019

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je radni vek liftova 25 godina, prosečna starost onih koje održava "Gradsko stambeno" je 41 godina, kažu iz ovog javno-komunalnog preduzeća.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stanari višespratnica često su prinuđeni da idu pešice do svojih stanova na visokim spratovima, zbog čestih kvarova na dizalicama, a kako iz "Gradskog stambenog" navode, brzina otklanjanja kvara zavisi od starosti liftovskih postrojenja.

Oni navode da nije moguće otkloniti svaki kvar istog trenutka zbog visoke prosečene starosti (41 godina), a veći deo intervencija radi se ručno i izlivanjem rezervnih delova u posebnim radionicama, jer se oni više ne proizvode.

Kako kažu iz ovog javno-komunalnog preduzeća, jedino trajno rešenje jeste zamena starih liftova novim, a kada starost liftova postane veća od njihovog radnog veka "pravo je umeće majstora da takve liftove održe u pogonu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading