HIT PRIČA! Brate iz Naurua, evo ti 35.000 pratilaca

Autor:

Razonoda

28.11.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anou Debao, žitelj države Nauru, zahvaljujući Srbima postao je najuticajniji influenser, te na Instagramu ima više pratilaca nego što njegova država ima stanovnika. Od 35.000 folovera, samo njih 36 su državljani Naurua, svi ostali su Srbi.

RepublikaFoto: instagram.com/anou.debao
Anou Debao

Cela priča počela je pre nekoliko dana, kad je Nauru, ostrvska država u Tihom okeanu, povukla priznanje nezavisnosti Kosova. Ovo 17. po redu povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti bio je povod da šaljiva stranica Negujmo srbski (koju prati 418.000 ljudi) podeli profil Anoua Debaoa, nasumično izabranog stanovnika Narua, i pozove ljude da ga prate.

- Ovo je Anou Debao, stanovnik Republike Nauru, i ima 36 pratilaca. Dali Anou more dima folovera više nego njegova država stanovnika! Napravimo najvećeg nauranskog influensera od njega - pisalo je u objavi ispod slike.

Samo dva sata posle objavljenog poziva Debao je imao 14.500 pratilaca, a taj broj je vrlo brzo dostigao cifru od 35.000 da bi do zaključenja ovog broja cifra porasla na 41.296. Cilj koji su zadali ispunjen je, čak i premašen u rekordnom roku. Naime, Nauru, prema poslednjem popisu ima 13.649 stanovnika.

Ekipa stranice Negujmo srbski kontaktirala je s Anouom, koji je poručio: - Moram reći da sam zbunjen i sretan u isto vreme zbog praćenja mog malog profila. Koliko sam se informisao, verujem da je do ovog interesovanja došlo zbog toga što je moja država nedavno utvrdila da je Kosovo Srbija. Kao Nauruanac, moram se složiti s odlukom svoje zemlje. Cenim što ste uložili trud u prepoznavanje ljudi Naurua.

Zanimljivo je da Debao na profilu ima tri fotografije pored kojih je na stotina komentara na srpskom jeziku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading