(VIDEO) Iza ove balade stoji tragična ljubavna priča, baš kao u njenim stihovima

Autor: kurir.rs

Razonoda

07.01.2020

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U momentima nostalgije mnogi slušaju velike eks-Ju hitove, koji pevaju o ljubavima koje su na neki način bile prekinute - bolestima, smrću ili rastancima i podstakle su autore tekstova da svu svoju emociju pretoče u "stihove koji život znače". U svakoj od njih neko od nas pronašao je sebe, delić izgubljenog vremena ili izgubljene osobe.

RepublikaFoto: youtube.com/ Prljavo Kazalište Crorec Official

Međutim, neke od njih su nastale kao direktna posveta određenim osobama, inspirisane istinitim događajima. Jedna od takvih pesama je i čuvena "Tu noć kad si se udavala" od Prljavog kazališta, koja je nastala prema istinitom događaju.

Baš kao što pesma kaže "postoje neki drugi svjetovi" tako postoje i neke druge priče o tome šta se krije iza jednog od najvećih hitova ove rok grupe.

U svim verzijama, pak, glavnu ulogu ima član benda Jasenko Houra koji je imao devojku koja je trebala da ga čeka na povratku iz vojske. Po njegovom povratku saznao je da imaju zakazanu svirku za venčanje za koje se ispostavilo da je njeno. Po ovom događaju snimljen je i film u hrvatskoj produkciji.

Ista priča sa malo drugačijim i tragičnijim krajem našla se kao druga verzija "te noći kad se udavala" jer se prema navodima devojka ubila u trenutku kada je videla svog bivšeg momka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading