U Švajcarskoj se otvara prvi restoran za gole goste!

Autor: Republika

Razonoda

24.02.2020

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Švajcarskoj nije nezakonito biti go u javnosti sve dok osoba koja se odluči da bude bez odeće ne bude nepristojna ili neuredna. Nepostojanje zakona kojim se zabranjuje biti go u javnosti dovodi do nekih prilično slobodnih, zabavnih i sasvim neobičnih pojava kao što je Festival tela i slobode u Zurichu, gde goli glumci nastupaju na prepunim gradskim ulicama, piše The Mind Unleashed.

RepublikaFoto: Photo by Erik Lucatero on Unsplash
Foto: Ilustracija

U gradu Bazelu bi do kraja meseca trebalo da se dogodi nešto slično, za jedne oslobađajuće, a za druge čudno - otvaranje prvog restorana za goste bez odeće.

I mušterije i osoblje biće bez odeće u restoranu, iako još nije odlučeno hoće li vratar koji stoji ispred lokala biti odeven. Garderoba u ovom jedinstvenom objektu služiće da gosti ostave mnogo više od kaputa i jakni - zapravo, da odlože svu odeću u kojoj dođu.

Na ovoj lokaciji bio je prvi gej bar u Bazelu, otvoren 1974. Popularni restoran doživeo je svoj procvat devedesetih godina prošlog stoleća, ali kada je prestao da bude popularno mesto za izlaske, stvari su krenule nizbrdo. "Elle et Lui", kako se bar zvao, konačno je zatvoren u leto 2019. godine nakon požara.

Novi restoran i dalje je bez imena, a trebalo bi da bude otvoren krajem ovog meseca. Prema vlasniku, koji se jednostavno predstavlja kao Deigo, osoblje već radi i jelovnik je već osmišljen.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Neki će posetiti restoran iz radoznalosti da iskuse kako izgleda kada jedete u sobi punoj golih stranaca, dok će drugi to mesto možda zavoleti, jer uživaju u domaćoj kuhinji. Vlasnik najavljuje da će se bečki odrezak i krompir salata obavezno naći na jelovniku.

Deigo je uzbuđen i nije zabrinut zbog onih stanovnika Bazela koji su sramežljivi.

- Uvijek mogu da ostave rublje na sebi - kaže on.

I u drugim zemljama bilo je eksperimenata s otvaranjem restorana za nudiste, ali niko nije uspeo u tome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading