Ubrzava metabolizam i čisti arterije: Konzumiranje dve čaše OVOG SOKA svakog dana smanjuje rizik od gojaznosti!

Autor: Republika

Lifestyle

09.03.2020

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno sporovedeno istraživanje je pokazalo da jedna pomorandža dnevno čini pravo čudo u skidanju kilograma. Na čijem meniju se nađe neće imati problema sa kilogramima, ali ni sa dijabetesom.

RepublikaFoto: Photo by Qin Fan on Unsplash
Foto: Ilustracija

Glavnu zalugu za to ima supstanca nobiletin koja se nalazi u pomorandžama. Ona ima tu moć da ubrza metabolizam, ali i odčepi arterije.

Ovo korisno jedninjenje se nalazi između kore i samog ploda, a nakon ljušćenja dovoljna količina ostaje na samom plodu. Otkriveno je da ono cilja na gojaznost i smanjuje rizik od razvoja povezanih bolesti sa viškom kilograma, kao što je dijabetes i začepljene arterije.

RepublikaFoto: Photo by Haley Lawrence on Unsplash
Foto: Ilustracija

U eksperimentu koje je sprovedeno na Univerzitetu Zapadni Ontario, su dokazani pozitivni efekti konzumiranja pomorandži. U istraživanju je učestvovalo nekoliko stotina ispitanika i kod svih je zabeležena manja kilaža i uopšte bolje zdravstveno stanje nego na početku eksperimenta.

 

 

Lekari napominju da konzumiranje 2 čaše soka od ceđene pomorandže može imati drastičan uticaj na gojaznost. Ovim istraživanjem je, takođe, potvrđeno da korisno jedinjenje smanjuje količinu plaka u arterijama.

RepublikaFoto: Photo by Monika Grabkowska on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ona radi tako što direktno utiče na razgradnju masnih naslaga, pa se preporučuje redovno konzumiranje pomorandži.

Dr Hof već decenijama proučava supstancu nobiletin, a poslednjim istraživanjem je posebno zadovoljan. Istraživanje nije potpuno zatvoreno, doktor Hog kaže da tu postoji još dosta prostora i pozitivnih svojstava koji bi mogli u skorije vreme biti otkriveni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading