Kineski naučnici otkrili: Stomačni problemi znak zaraze koronaviursom

Autor:

Lifestyle

20.03.2020

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija studija kineskih naučnika pokazala je dav 45,5 odsto osoba koje su se zarazile koronaviursom ispoljavaju stomačne tegobe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U studiji koja je objavljena u časopisu "American Journal of Gastroenterology" navodi se da su pacijenti  koji su oboleli od covid-19 najpre prijavili da imaju različite digestivne simptome, kao što su povraćanje, dijareja, anoreksija, bolovi u stomaku.

Kineski naučnici su tokom istaživanja utvrdili da osobe koje su zaražene koronavirusom i koje ispoljavaju nabrojane digestivne simptome, imaju manje šanse za izlečenje od onih koji ne ispoljavaju ove simptome.

Tokom studije je otkriveno je da se kod pacijenata sa digestivnim simptomima, bolest covid-19 kasnije ispoljava, kao i da tokom napredovanja bolesti digestivni problemi postaju sve izraženiji.

 

 

U zaključku tima naučnika koji je vodio istraživanje navodi se da bi lekari trebali da više da obrate pažnju na stomačne probleme pacijenata sa koronavirusom jer su prognoze za njih mnogo nepovoljnije. Takođe, istraživači dodaju da je pored ovog nalaza potreban još niz studija na većem uzorku kako bi se potvrdili ovi zaključci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading