Imate problema sa koncentracijom i raspoloženjem?! Slobodno popijte čašu piva

Autor:

Razonoda

11.06.2020

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema nedavnom istraživanju sprovedenog u Japanu, pivo bi moglo da ima značajnu ulogu u poboljšanju koncentracije, ali tvrdi se i da može smanjiti rizik od pojave demencije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istraživanje japanskih naučnika dovelo je do rezultata koji govore o tome da hmelj iz piva može i da smanji nivo stresa, uz istovremeno poboljšanje raspoloženja.

Naučnici sa Medicinskog fakulteta Univerziteta Džuntendo i Zdravstvenog centra Fukušima sproveli su testove na 100 zdravih ljudi starih od 45 do 69 godina. Neki su dobili placebo kao deo testa, dok su drugi dobijali dnevnu dozu MHBA (kiselina koja se nalazi u hmelju).

Svi ispitanici koji su pili pivo pokazali su znake da se bolje bore protiv gubitka pamćenja, što je jedna od glavnih kliničkih slika kada je u pitanju demencija.

- Primetili smo poboljšanu koncentraciju i smanjen stres nakon neuro-psiholoških testova kod učesnika koji su primali dodatnu dozu MHBA - piše u izveštaju.

Studija, koja je objavljena u časopisu "Alzheimer’s Disease", takođe je otkrila da MHBA može čak i da poboljša energetski metabolizam kod ispitanika koji imaju problema sa viškom kilograma.

Ako se ove tvrdnje i rezultati i ubuduće pokažu kao tačni, onda bi umerena konzumacija piva bila veoma blagotvorna za mentalno zdravlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading