NEPUŠAČIMA 6 DANA ODMORA: Nadoknada za pušačku pauzu!

Autor: Republika

Razonoda

02.11.2017

05:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanska kompanija nagradila je svoje zaposlenike koji ne puše sa dodatnih šest dana odmora godišnje kako bi nadoknadili vreme koje pušači potroše na pauze za pušenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Smanjen broj pušača u Japanu

Marketinška kompanija "Piala Inc" je nedavno uvela naknadu za plaćeno odsustvo nakon što su se nepušači žalili da rade više od svojih kolega koji puše.

Glasnogovornik kompanije Hirotaka Macušima je rekao kako je jedan zaposleni nepušač rekao kako pauze za pušenje uzrokuju probleme.

Nakon toga, izvršni direktor kompanije Takao Asuka odlučio je da nepušačima da dodatnih šest slobodnih dana kako bi kompenzovali vreme koje pušači iskoriste za pauze. Asuka se nada da će ovo podstaći pušače da prkinu ovu nezdravu naviku. 

U poslednjih nekoliko meseci u Japanu su vidljivi napori da se smanji broj pušača i nametnu strožija antipušačka pravila.

Guvernerka Tokija Juriko Koike je u julu ove godine predstavila plan da se zabrani pušenje na javnim mestima u glavnom gradu pre Letnih olimpijskih igara 2020. godine.

Ali, predlog je naišao na jako protivljenje nekih političara, ugostitelja i kompanija koje proizvode cigarete.

Svetska zdravstvena organizacija rangirala je Japan na dno liste kada je reč o propisima protiv pušenja. Prema nekim podacima, 18 posto Japanaca su pušači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading