NAUČNICI REŠILI ĐAVOLSKU MISTERIJU: Evo čije ime se krije iza BROJA 666!

Autor:

Razonoda

06.11.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istoričari su godinama pokušavali da otkriju na koga je autor Otkrovenja Jovan mislio kada je u svom delu napisao da je "666 broj zveri".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hans Tojber sa Univerziteta u Beču je uveren da je došao do imena osobe koja se krije iza ovog broja, iako se ranije mislilo da se radi o Neronu, Domicijanu i Hadrijanu.

Njegova studentkinja Dijana Altman kreirala je program koji sva poznata imena iz Male Azije iz vremena u kom je napisano Otkrivenje povezuje sa brojevima.

Nekada su se svakom slovu grčkog alfabeta pripisivali brojevi, a ta metoda se koristila i kao vrsta šifrovanja, pa je svako slovo imalo određenu vrednost koje bi se onda sabirale i tako bi se došlo do vrednosti, zapravo šifre, za određeno ime.

- Naša metoda omogućila nam je da svaku "brojčanu šifru" povežemo s listom antičkih imena čija bi im vrednost odgovarala - objasnio je Tojber.

RepublikaFoto: pixabay.com

U 13. poglavlju Otkrovenja spominje se "zver" kojoj je "zmaj" (sotona) dao veliku moć i čiju sliku svi moraju obožavati.

- Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri, jer on je čovekov broj. Njen broj je 666 - stoji u Otkrovenju.

MISTERIOZNI ASTEROID KRUŽI OKO PLANETE: Naučnici tvrde da nas druga civilizacija UPRAVO posmatra!

Program koji su razvili Tojber i Altman doveo ih je do imena Ulpije, što je prezime cara Marka Ulpija Trajana, koji je vladao od 98. do 117. godine.

Inače, Trajan je u istoriji zabeležen kao veoma dobar vladar. On je bio prvi rimski car koji nije bio iz Italije, a u njegovo je doba Rimsko Carstvo doseglo najveći teritorijalni opseg i moć.

Upravljao je najvećom vojskom u istoriji carstva, a upamćen je ostao i kao veliki reformator, a implementirao je i sisteme socijalne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading