GEST KAPITENA HOLANDIJE ODUŠEVIO SVET: VAN DAJK TEŠIO SUDIJU KOM JE TOKOM MEČA UMRLA MAJKA!

Autor:

Sport

21.11.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski svet bruji o kapitenu Holandije Virdžilu van Dajku (27). Ne zbog toga što je u remiju s Nemačkom (2:2) u zaustavnom vremenu postigao gol koji je odveo "lale" na završni turnir elitne divizije Lige nacija, već zbog gesta kojim je pokazao da je veliki čovek.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Virdžil van Dajk na meču sa Francuskom

Naime, glavnom sudiji Rumunu Ovidiju Hateganu su na poluvremenu saopštili tužnu vest da mu je preminula majka, a prvi koji mu je pritrčao po završetku meča da mu izjavi saučešće bio je stameni defanzivac.

VELIKI ČOVEK

Slike kako Van Dajk grli Hategana dok on plače kao kiša obišle su planetu i udarna su tema u svim svetskim medijima. Daleko manje piše se o podvigu Holandije, koja je remijem izbila na prvo mesto grupe A. Sav fokus je upravo na ljudskosti i dirljivom potezu koji je demonstrirao štoper kog je Liverpul platio basnoslovnih 85 miliona evra. Znali su igrači obe selekcije kakva je tragedija zadesila rumunskog arbitra i upravo tada je trebalo pokazati ko je kakav čovek. Na tom ispitu, Van Dajk je zaslužio čistu desetku. Skupo plaćenom asu Liverpula novac nije udario u glavu, već je pokazao iskrenu emociju, izgrlivši utučenog Ovidija Hategana.

SITNICA KOJA ZNAČI

- Čovek je bio slomljen, sa suzama u očima, jer je ostao bez majke i trebao mu je zagrljaj. Poručio sam mu da bude jak i da je dobro sudio. To je sitnica, ali nadam se da mu je značilo - rekao je Van Dajk.

Inače, Nemci su u Gelzenkirhenu vodili 2:0 sve do 85. minuta, da bi na scenu stupili Kvinsi Promes i pomenuta ljudina Van Dajk. Kapiten je prekomandovan s pozicije stuba odbrane u centarfora i takva taktika Ronalda Kumana isplatila se u 91. minutu, kada je Virdžil iz voleja zakucao loptu u Nojerovu mrežu.

Ostalo je istorija...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading