Deko: Srbija je puna talenata

Autor:

Sport

26.11.2018

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je onih koji se i dalje sećaju legendarne ekipe Porta koja je pod vođstvom Žozea Murinja kao potpuni autsajder osvojila Ligu šampiona 2004. godine trijumfom u finalu protiv ekipe Monaka 3:0. Za najboljeg igrača finala tada je proglašen Portugalac Anderson Luis de Souza, poznatiji kao Deko, koji je ovog vikenda bio gost FK Partizan. Omaleni vezista pre pet godina se oprostio zvanično od bogate karijere, u kojoj je osvojio preko 20 trofeja igrajući za Porto, Barselonu, Čelsi... Trenutno je fudbalski agent i upravo je to bio jedan od razloga boravka u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Deko i Milorad Vučelić

- Sada radim sa fudbalerima, agent sam mnogim igračima, a Partizan i Srbija imaju mnogo fantastičnih igrača. Uživao sam u susretu omladinaca Partizana i nadam se da ću ponovo doći - kaže Portugalac u intervju za Telegraf.

Crno-beli su u dva navrata imali priliku da ugoste bivšeg igrača Porta, jednom u Kupu UEFA 2000. i jednom u Ligi šampiona 2003.

- Sećam se da je Partizan imao fantastičan tim i da je prvi put bilo nerešeno, a drugi put smo jedva pobedili - izjavio je Deko i nadovezao se na nedavnu posetu Ronaldinja Beogradu:

- Da, mi smo prijatelji, video sam da je bio ovde, i on dosta putuje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading