BORJAN JASNO PORUČIO: Zašto da ih respektujemo?!

Autor:

Sport

27.11.2018

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je nakon pobede nad Liverpulom postala apsolutni hit u Evropi. Niko, pa ni one najvernije pristalice srpskog šampiona, nije mogao da pomisli da će sprski šampion nakon četiri odigrana kola u najtežoj mogućoj grupi Lige šampiona imati četiri osvojena boda i postati ravnopravan konkurent za plasman u osminu finala.

Milan Borjan

Golman crveno-belih Milan Borjan pokušao je u razgovoru za kanadski portal Sportsnet da otkrije tajnu uspeha ove ekipe Vladana Milojevića.

- Možda smo u prve dve utakmice protiv Pari Sen Žermena i Liverpula pokazali previše respekta prema protivnicima. Onda smo se probudili i zapitali - zašto da ih respektulemo? Moramo da se borimo za sopstveni tim, da pokušamo da damo sve od sebe. Pokušavam da dam najbolje od sebe što mogu, da probam da ne primim nijedan gol i budem na najvišem nivou. To daje dobar rezultat - kaže Borjan.

Borjan je dva u dva meča Lige šampiona uspeo da sačuva svoju mrežu, ukoliko to učini još jednom crveno-beli će biti nadomak nestvarnog rezultata. Ipak, put ka ostvarenju snova krenuo je još početkom jula u kvalifikacijama.

- Iz Srbije i balkanskih liga je jako teško doći do Lige šampiona. A kada stignete tamo postaje loš teže. Balkanski fudbal mora da se popravi, poboljšava se svake godine. Mi smo pokazali da kada verujete u nešto, to možete i da ostvarite. Svi u klubu moraju da veruju i tako se mogu dostići ciljevi - nastavlja golman Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

A u Ligi šampiona PSŽ, Liverpul, Napoli…

- Teško je igrati protiv takvih klubova, jer imaju mnogo iskustva u Ligi šampiona. Mnogo igrača sa velikim primanjima i ogromnim budžetom. Ali mi se borimo jedan za drugog, pokušavamo da ostvarimo najbolji rezultat. Naš stručni štab analizira mečeve, a kod kuće imamo veliku podršku navijača. Moramo da se borimo i pokušamo da prođemo dalje u grupi - ističe Borjan.

Atmosfera na stadionu Rajko Mitić predstavlja nešto nezamislivo za Kanađane.

- Neverovatno je. Ljudi moraju da dođe i vide to. To je nerealno. U pitanju su jedni od najboljih navijača na planeti. Daju nam podršku na terenu i van njega, svakog trenutka. Toliko su čekali da uđemo u Ligu šampiona - kaže čuvar mreže crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Navijači Crvene zvezde će konačno bodriti svoj tim i na jednom gostovanju, a to je ovo sutrašnje u Napulju (21.00).

- Veoma je važno da navijači budu uz nas na svakoj utakmici. Bili smo pod suspenzijom, pa nismo imali podršku na gostovanjuma PSŽ-u i Liverpulu, ali će u Napulju ona biti ogromna - zaključio je Borjan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading