ITALIJANI PAMTE BOGDANOVA: Strepe od "delija"

Autor:

Sport

28.11.2018

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijana strepe pred utakmicu Napolija i Crvene zvezde na "San Paolu" (sreda, 21.00, RTS 1), stah u kosti uterale su im "delije", posebno su zabrinuti zbog Ivana Bogdanova, pa su angažovali oko 1.200 policajaca

Ivan Bogdanov

Ipak, malo su odahnuli, jer kako prenose tamošnji mediji, Bogdanov, organizator huliganskih nereda iz Đenove 2010. godine, nije na spisku navijača koji dolaze u Napulj. Policija iz Beograda navodno je poručila kolegama u Italiji, da "Zver iz Đenove", ne bi trebelo da bude među navijačima na tribinama "San Paola".

U svakom slučaju, tamošnji organi reda spremni su za utakmicu na skoro rasporadatom stadionu. Oko 50 sigurnosnih kamera pratiće dešavanja na stadionu i susednim ulicama. Što se tiče nadzora "San Paolo" je jedan od najbolje opremljenih stadiona u Italiji, pa bi "delije" trebalo da pripaze šta rade, jer domaćinima ništa ne može da promakne. 

Zabrinuti su Italijani ne samo zbog Bogdana, nego uopšte srpskih navijača, pa će nadzor biti rigorozan. Najvaljen je dolazak oko 3.000 navijača Zvezde, a ne plaše se toliko sukoba navijačkih grupa, jer je došlo do bratimljenja navijača Napolija i srpskog šampiona, nego sukoba "delija" sa policijom. Tamošnji mediji podsećaju na ispade navijača srpskog šampiona u Salcburgu, pa je angažovano najmanje 1.200 policajaca. 

RepublikaFoto: Starsport

Kontrole u gradu izuzetno su rigorozne, ali pošto navijači pristižu sa svih strana, policiji je teško da do detalja isplanira njihov dolazak u Napulj i na minimum svede mogućnost za bilo kakve nerede u gradu i na stadionu.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading