Madrid profitira od "Superklasika"

Autor:

Sport

04.12.2018

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na autobus sa fudbalerima Boke ispred "Monumentala", a onda i opšti haos na ulicama Buenos Ajresa, doveli su do toga da revanš susret finala najvećeg južnoameričkog klupskog takmičenja bude otkazan.

RepublikaFoto: instagram.com/realmadrid
Santjago Bernabeu

Nakon nekoliko dana većanja, doneta je odluka da se iz bezbednosnih razloga suspenduje stadion Rivera, a utakmica je pomerena i van granica Južne Amerike, igraće se devetog decembra u Madridu, na stadionu Reala "Santijago Bernabeu".

I dok su mnogi zgroženi ovom odlukom, jedan podatak objašnjava zašto je španska prestonica pristala na to da se kod njih odigra ovaj meč visokog rizika.

Naime, kako su eksperti za sportski marketing dedukovali, to što će se "Superklasiko" odigrati u Madridu će samom gradu doneti ekonomsku dobit od 25 miliona evra.


Procenjuje se da će 50% pomenutog profita otići hotelima, 20% restoranima, dok će 10% otići prodavnicama. Ostatak će otići u slične ustanove na koje fudbalske utakmice ostavljaju uticaj.

Dodajmo i to da je glavni grad Velsa zbog organizacije finala Lige šampiona 2017. godine zaradio 51 milion evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading