FSS ODABRAO TRENERA GODINE: Milojević po drugi put za istoriju!

Autor:

Sport

17.12.2018

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije dodelio je nagrade za najboljeg igrača, odnosno trenera u 2018. godini, a ovoga puta prizanja su otišla u ruke napadaču Fulama Aleksandru Mitroviću i šefu stručnog štaba Crvene zvezde Vladanu Milojeviću.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Vladan Milojević

Strateg Crvene zvezde nije krio zadovoljstvo, a odgovarao je u svom stilu.

- Kao što sam rekao, fudbal je kolektivna igra. Nagrada ne pripada samo meni. Mnogo mi znači, svi oko mene, igrači, stručni štab, davali su sve od sebe. Hvala igračima, hvala Mitru Mrkeli, danoćno su svi radili. Igrači sprovodili sve što se dogovorimo, zahvaljuci saradnji s direktorom Zvezdanom Terzićem. Ono što me posebno raduje, igrači su posle odlične 2018. Imali želju da ostvare san i uđemo u Ligu šampiona. Verovali su, bila je velika energija od strane uprave i navijača, to je kruna godine - započeo je Milojević.

Šta je Milojević poželeo od Deda Mraza?

- Ja sam neko ko jako veruje, čovek nema granice. Mora postavljati više ciljeve i samo tako može da ih ostvari. Ako niste vredni i ne trenirate, ne dajete sve od sebe. Puno igrača želelo je da ostane, nisu hteli da odu iz Zvezde. Verovali u uspeh koji smo napravili. Hoćemo to da ponovimo, možda da i napravimo korak više, korak dalje.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Vladan Milojević

Da li mu je lepša ova ili prethodna nagrada jer mu je ovo već druga godina kako dobija najveće priznanje, a to je prvi put da neko uzastopno dobija "Zlatnu loptu"?

- Obe su mi jednako drage. Svako priznanje je obaveza više, podstrek za dalji rad - nastavlja trener Zvezde.

Na koji momenat je najponosniji?

Ja sam neko ko voli da pobedi. Utakmice dobijete, izgubite, stvar je kad probudite emocije kod navijača. Ima toliko događaja koju su nevezani za utakmice. To je kao kad pitate koje dete više volite - kaže Milojević.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Vladan Milojević i Aleksandar Mitrović

Kakvi su planovi za 2019. godinu?

- Dobro se odmoriti, pa podići lestvicu,  probati da budemo bolji nego 2018.godine. Da svaki dan budemo bolji na terenu. Samo da verujemo, to je recept. Neki put je i Božja volja, tu je i sreća, ali mora dosta da se radi. Treba pozitivno da se razmislja. Nije samo da se tako kaže, već delima treba da se ostvari - zaključio je trener crveno-belih i poželeo državljanima Srbije srećne praznike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading