Kako zaraditi 73 miliona, a ne raditi ništa? Murinjo zna odgovor!

Autor:

Sport

19.12.2018

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste se ikada zapitili zašto klubovi i pored loših rezultata izbegavaju da trenerima uruče otkaze uskoro će vam se ukazati odgovor na to pitanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Da li menadžerima zaista toliko teško pada rastanak od ekipe koju su vodili mesecima, nekada i godinama? Ili je ipak sve samo u novcu?

Ako vam kažemo daje Mark Hjuz za otkaz u Sautemptonu dobio čitavih 20 miliona, šta mislite koliko je zaradio Žoze Murinjo? 

Sve je počelo u prvom mandatu u Čelsiju, kad je posle dve titule, dva Liga kupa, jednog FA kupa i jednog Komjuniti šilda 20. septembra 2007, usled razmimoilaženja u stavovima sa presednikom Romanom Abramovičem, dobio otkaz. Naplatio ga je za čak 23.000.000 što je predstavljao svetski rekord u visini obeštećenja za jednog trenera i nenormalnu sumu u to vreme. Pa i današnje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Kasnije se preselio u Inter, s kojim je osvojio dva Skudeta, Ligu šampiona, Kup Italije i Superkup Italije, a velikan iz Milana je, uz Porto, jedini klub koji ga nije oterao. Štaviše, Nerazuri su zaradili 10.000.000 evra na ime prevremenog raskida. Taj novac platio je Real kako bi osigurao potpis Murinja, što je, ispostavilo se, bilo dovoljno da pokrije njegovu godišnju platu u drugoj sezoni na „Meaci“. Posledično tome, Inter je sezonu u kojoj je zgrabioi Tripletu praktično isplatio transferom trenera u Španiju.

A kad je napuštao kraljevski klub leta 2013, ostavivši za sobom ruinu, dobio je ček na 10.000.000 evra. Još 14.000.000 pošto je u drugom mandatu završio sa Čelsijem. Ukupno 73.500.000 evra!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading