Srbija kreće po EURO ili Mundijal

Autor:

Sport

22.12.2018

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donele su odluku o formiranju Inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje za organizaciju najvećih fudbalskih turnira!

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Konkretno, Evropskog prvenstva 2028. ili Svetskog prvenstva 2030. godine, saopštio je predsednik Republike, Aleksandar Vučić, nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu.

- Doneli smo odluku da formiramo Inicijativni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama istaći ozbiljnu kandidaturu - rekao je Vučić.

On je dodao  da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula naredne trebalo da bude doneta i konačna odluka.

Vučić je istakao da je za realizaciju takvog projekta "potrebna ogromna infrastruktura" i da tu nije reč samo o stadionima, nego i hotelima i ostalim smeštajnim kapacitetima. Istakao je da je uloga Srbije komplikovanija utoliko što u našoj zemlji ne postoji nijedan stadion konkurentan za igranje utakmica poput onih na EURO ili Mundijalu.

- Sledeće godine krećemo u izgradnju "Nacionalnog stadiona", ali i stadiona u drugim gradovima u Srbiji - kazao je Vučić i poručio da će "naša zemlja svakako biti spremna".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading