U HUMSKOJ SMIRILI STRASTI: Crno-beli izneli zahteve, za 8 dana pada ključna odluka!

Autor: Alo/Sportski žurnal

Sport

22.12.2018

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan neće pribeći radikalnim potezima i neće istupiti iz Superlige Srbije jer su za sada njihovi zahtevi ispunjeni i stavljeni u razmatranje, ali to ne znači da je borba uprave crno-belih povodom spornog i kontroverznog meča protiv Mačve završena.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

- Čujem komentare da naši zahtevi nisu ispunjeni, da bi trebalo da održimo reč i istupimo iz lige. Da je zaista tako, mi bismo to i učinili u roku od 48 sati. Kao prvo, u četvrtak smo dobili pismo Vladimira Bulatovića, direktora Lige, u kojem piše da će se o našoj žalbi odlučivati u roku od osam dana, a uz to utakmica sa Mačvom još nije registrovana. Kao drugo, Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superlige, pismeno nam je saopštio da će Skupština biti održana krajem januara ili početkom februara- rekao je u razgovoru za "Alo" Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih.

Ipak, na ovaj slučaj nije stavljena tačka, pa će se čelnici "parnog valjka" naći i na sednici Izvršnog odbora Zajednice superligaša u kome će izneti niz svojih zamerki.

- Insistiraćemo na neodgovornosti za nesazivanje Skupštine. Pobogu, nije održana čak od avgusta. Priznaćete, čudno, s obzirom na to da je Skupština jedino mesto gde klubovi mogu da razgovaraju. A jesenja sezona, znate, beše bremenita, sa skandalima, sudijskim grešakama, misterijama, spekulacijama... Iznećemo oštre kritike i pozvati na odgovornost Vladimira Bulatovića, po našem mišljenju uveo je Superligu, pomeranjem tri utakmice za ponedeljak, u neregularan tok. Obrazlоžićemo član 16, stav 2 Propozicija o takmičenju i na ono na šta se direktor Superlige često osvrće: standard sudijskog uverenja. To mi je, kao profesoru na Pravnom fakultetu, poznato i kao teorija zloupotrebe prava kao socijalne funkcije: sudija Aleksandar Živković iz Niša zloupotrebio je ovlašćenja, što reče Valtazar Bogišić još 1888: "ni svojim se pravom služiti ne moš, tek drugome na štetu ili dosadu"- dodao je Vuletić za "Sportski žurnal".

RepublikaFoto: Starsport

Crno-beli imaju dosta toga da zamere i predsedniku Zajednice Superlige.
- Dragomir Lazović, koji nit’ je nadležan, nit’... Najavio je da će prvostepeni organ da odbije našu žalbu. Tražićemo smenu Lazovića. Ne zaslužuje mesto predsednika Zajednice ni po jednom osnovu. Prvi zahtev odnosi se na činjenicu da mesecima nije održana Skupština Zajednice. Drugi razlog je to što je izjavio da će žalba Partizana biti odbačena, s tim da ona i ne ide na njegovu, već na adresu Vladimira Bulatovića, a u vreme te izjave nije još bila ni poslata. Koliko znam, gospodin Bulatović nema mentalnih smetnji, pa da mu gospodin Lazović bude staratelj i odgovara umesto njega- pojasnio je potpredsednik Partizana.

Prvi čovek Superlige, Vladimir Bulatović, navodi da će u ponedeljak doneti konačnu odluku.

- Stigli su dopunski izveštaji delegata, glavnog i pomoćnog sudije, jedino merodavnih subjekata u ovoj priči. Tu je završena njihova misija. U ponedeljak, u prostorijama Zajednice klubova, doneću konačnu odluku. Odluka o žalbi povući će automatski sa sobom i registraciju meča. I taj posao nalazi se isključivo u mojoj nadležnosti- rekao je Vladimir Bulatović, direktor Superlige.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading