Binić nije nelegalno prodao fudbalera

Autor:

Sport

31.12.2018

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu oslobodio je od optužbi nekadašnjeg generalnog direktora Fudbalskog kluba Obilić, Dragišu Binića, i bivšeg sportskog direktora tog kluba, Jovana Dimitrijevića, od optužbi za zloupotrebe prilikom transfera jednog fudbalera.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dragiša Binić

Sud smatra da nije dokazano da su oni izvršili krivična dela za koja se terete. Na ovu presudu Tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. Binić je sada član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

U optužnici je bilo navedeno da su Binić i Dmitrijević prodali fudbalera tog kluba, Milana Obradovića, za 2,9 miliona dolara moskovskoj Lokomotivi, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun Obilića.

Tužilaštvo je teretilo Binića i Dimitrijevića da su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima Lokomotive o prodaji Obradovića, ali da je potom milion dolara bilo uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat predsednici kluba na ruke. 

Ostatak je, prema sumnjama Tužilaštva, išao preko više privatnih računa u u inostranstvu.


Biniću se na teret stavljalo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao.

U ovom postupku ranije su bile i Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić, koje su u međuvremenu zaključile sporazum sa Tužilaštvom o priznanju krivičnog dela za nezakonitu prodaju 11 fudbalera Obilića i odslužile svoje kazne kućnog zatvora. 

Uz to su uplatile i milionske novčane kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading