Virtuoz iz Štipa, mangup i čovek od stila: Kako su dve gramofonske ploče promenile karijeru Dragoslava Šekularca!

Autor:

Sport

05.01.2019

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i legenda jugoslovenskog sporta Dragoslav Šekularac bio je jedan sasvim običan čovek, ma koliko to zvučalo otrcano. Umeo je da uživa, poroka nije imao, a kroz karijeru zadesile su ga mnoge zanimljive situacije.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Šekularac

Težim putem je stigao do mesta druge Zvezdine zvezde. Ako znate da na tom spisku crveno-belih ima samo pet igrača, a koliko je samo velikih fudbalera trčalo "Marakanom" onda je jasno kakav je to uspeh sam po sebi.

Do velike pozornice stigao je tako što ga je nekadašnji novinar "Politike" otrkio na igralištu DIF-a i poslao u pionirsku selekciju crveno-belih. 

- Čika Mitke, tadašnji novinar "Politike", video me je u školskom dvorištu kako driblam vršnjake i odveo u pionirsku sekciju fudbalskog kluba Crvena zvezda. Po ceo dan sam igrao fudbal, stoni tenis i vežbao na gimnastičkom poligonu u dvorištu starog DIF-a. Otac je pokušao batinama da mi izbije sport iz glave jer mi je ponavljao da je sticanje dobrog obrazovanja jedini pravi put u životu. Govorio mi je da sam cirkuzant i nikada nije gledao nijednu Zvezdinu utakmicu. Jurio me je po okolnim ulicama i zato sam kasnije postao jedan od najbržih fudbalera na planeti. Majci Donki sam ponavljao da volim fudbal i bilo joj je žao kad me gleda kako plačem posle očevih batina. Kada je televizija snimila dokumentarac o meni, gledao me je u dresu reprezentacije SFRJ i rekao mi: „Vole ljudi trange-frange, pa to ti je.“ - rekao je jednom prilikom Šekularac.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Šekularac

Prvi ugovor sa Zvezdom potpisao je na četiri godine, a zauzvrat dobio dve ploče popularne francuske pevačice Katarine Valente. Kada smo već kod žena, Šeki je voleo njihovo društvo. Nije imao poroka, alkohol i duvan nisu mu bili interesantni, ali devojke... to je neka sasvim druga priča.

- Nikada nisam uživao u alkoholu jer su mi trnula usta od jedne čaše vina, niti sam mario za duvan. Obožavao sam da u elegantnom odelu i u pratnji zgodne devojke poziram u kafeu „Terazije“ ili bašti restorana „Madera“ uz dobru živu muziku. Ako se neko veče ne bih pojavio na nekom od ta dva mesta, standardna gradska ekipa bi zabrinuto polemisala da li sam se razboleo ili mi se nešto gadno desilo. Moj veliki prijatelj i zvezdaš Vladica Popović je uvek štedeo novac dok sam ja uvek voleo da pokazujem da ga imam. Primili smo neku veliku premiju zbog ubedljive pobede nad Partizanom i ja sam sa najvrednijom papirnatom novčanicom pred Vladicom obrisao cipele i vratio je u džep. Neki navijač je to video i počela je priča kako je Šekularac razmetljiv i bahat, a u pitanju je bilo peckanje drugara teškog na parama - pričao je Šekularac.

RepublikaFoto: youtube.com/Dragan Stanić STANKE
Dragoslav Šekularac

Iza sebe ostavio je četvoro dece iz dva braka, tri ćerke i dva sina.

- Sanja i Ivana su obrazovane žene koje govore svetske jezike, Marko je igrao fudbal, a sada je trener i jedini je na mene jer nikada nije voleo školu. Igrao je beka i otežavajuća okolnost u karijeri mu je što su ga uvek upoređivali sa ocem-umetnikom. Najmlađa Katja završava Fakultet organizacionih nauka. Ma, super su mi deca - rekao je Šeki.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading