Zvezdin oproštaj od Šekularca!

Autor:

Sport

05.01.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragoslav Šekularac rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu i svojim igrama i golovima u Zvezdinom dresu zaslužio je da se nađe u najužem izboru najboljeg igrača našeg kluba svih vremena. Preminuo je 5. januara ove godine.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Dragoslav Šekularac

- Kroz Crvenu zvezdu je prošlo više hiljada vrhunskih sportista i svaki od njih je svojim primerom na terenu i van njega doprineo da sa ponosom milionska armija navijača izgovara ime svakoga od njih. Ipak, postoje ljudi kojima je uspeh predodređen, osobe kojima je u zvezdama zapisano da budu uspešne i popularne. Za to je neophodno da posedujete veliki šarm, da budete džentlmen i gospodin, da vas obožavaju u društvu i obavezno nešto što vas izdvaja od svih ostalih, da budete jedinstveni. Sve to je krasilo našeg Šekija - navodi se u saoštenju Crvene zvezde.

Dodaje se da se Šekularčevo ime uvek izgovaralo sa poštovanjem i divljenjem, da je važio za jednog od najboljih driblera na ovim prostorima, da je je kao fudbaler odigrao 470 utakmica i dao 119 golova, osvojio sedam titula i pet kupova, a u ulozi šefa stručnog štaba osvojio duplu krunu i udario temelje ekipe koja će kasnije postati prvak Evrope i sveta.

- Šeki ima, što je posebno voleo da apostrofira, pozitivan bilans u derbijima s Partizanom, u utakmicama koje je smatrao najvažnijim u karijeri. Često je znao da istakne koliko su mu na početku karijere značili saveti legendarnog Rajka Mitića, kakav je osećaj postići pobedonosni gol u večitom derbiju sa nepunih 18 godina, kako se nosio sa slavom - piše na zvaničnom sajtu crveno-belih.

RepublikaFoto: Tanjug
Dragoslav Šekularac

Svima je, ipak, jasno da Šeki nije mario za statistiku, brojeve. Igrao je fudbal radi igre. Da uveseli druge.

- Nema sumnje da će Dragoslav Šekularac zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih u istoriji fudbala, a svi oni koji su imali čast da ga upoznaju i sa njim bar jednom porazgovaraju zauvek će ga čuvati u najlepšem sećanju - dodaje se u Zvezdinoj oproštajnoj poruci.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading