PREMLAD SAM DA BIH VODIO SRBIJU!

Autor:

Sport

10.01.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada bi se sprovela anketa među narodom kome bi trebalo poveriti vođenje fudbalske reprezentacije Srbije, jedno ime bi iskakalo na osnovu rezultata u najjačoj ligi sveta. Međutim, Slaviša Jokanović (50), trenutno po rejtingu najbolji i najtraženiji srpski trener, u intervjuu za Srpski telegraf odbio je mogućnost da sedne na klupu "orlova" i to jer smatra da je premlad za tu funkciju. Sličnog stava je i Žoze Murinjo, koji je istakao da bi reprezentaciji Portugala mogao da se posveti u poznim danima karijere.

Slaviša Jokanović

Kada ste zaraženi fudbalom kao popularni Jokan, sasvim je logično da tragate za konstantnim izazovima i svakodnevnim poslom. Nekadašnji trener Fulama govorio je i o budućnosti srpske reprezentacije, za koju smatra da je svetla, kao i o šansama "orlova" da se plasiraju na predstojeće Evropsko prvenstvo.

n Jeste li svesni da vas pola Srbije želi na klupi reprezentacije?

- Pratim šta se piše po portalima i vestima, ali Srbija ima selektora. Ja imam želju da radim svakodnevni posao dok sam mlad. Ako neko nije bio zadovoljan posle Mundijala, tada je bio trenutak da se nešto menja.

n Da li je kontaktirao sa vama bilo ko iz FSS?

- Poznajem ljude koji vode Savez, ali niko od njih mi nije nudio posao. Ovde kod nas je sve crno ili belo, lepo ili ružno. Jedna utakmica je kao život ili smrt, a ona ništa ne menja. Za uspeh je potreban dugoročan rad, ekipa koja je spremna da izdrži mnogo toga.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

n Kako vam se čini grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo?

- Portugal i Ukrajina su favoriti, međutim, oni nisu superiorni u odnosu na nas. Jeste, Portugal je prvak Evrope, ali ima kvaliteta u našoj ekipi. Treba verovati i, što da ne, da odemo kao prvi iz grupe na Evropsko prvenstvo. Imamo i tu Ligu nacija kao rezervnu varijantu, pokazan je kontinuitet u tom takmičenju.

n Srbija ima ubitačan napad. Mitrović, Jović, Prijović...

- Mitrović je konstantan, pojavio se sada i Jović, koji je izuzetan mlad igrač. Očekujem za pet, šest godina da Srbija ima grupu igrača koji mogu da naprave sjajne rezultate. Mitar bi tu bio kao neki predvodnik.

n Očekujete da generacija sa Novog Zelanda konačno ispliva?

- Moja generacija - Miha, Dejo, Piksi, Juga. Nas su sputale sankcije. Vezali smo dva velika takmičenja, SP u Francuskoj i EP u Holandiji, ali smo propustili najmanje dva turnira. Ovi momci znaju kako se osvajaju turniri u mlađim kategorijama, neki su već u Rusiji osetili veliko takmičenje. Za nekoliko godina to će biti velika prednost.

RepublikaFoto: Starsport

Na vezi s Mirkovićem

Pratite li situaciju u Partizanu?

- Pratim, mnogo je lakše kada niste unutar sistema. Čujem se sa Baticom, znam da mu nije lako. Ali ima sada pripreme da odradi sa ekipom i da nametne svoje ideje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading