Čuka dovela dva bivša igrača Zvezde!

Autor:

Sport

21.01.2019

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle produžetka ugovora sa golmanom Nemanjom Belićem i štoperom Stefanom Šapićem, te potpisivanja prvih profesionalnih ugovora sa omladincima Vasilijem Bakićem i Bojicom Nikčevićem, u Čukaričkom su ozvaničena i prva pojačanja za nastavak sezone u Super ligi. Na vernost klubu sa Banovog brda obavezali su se Luka Luković i Stefan Kovač.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Čukaričkog

Luković je već duže vreme na treninzima Čukaričkog, a ugovor sa Brđanima potpisao je na tri i po godine. Rođen je 16. oktobra 1996. godine u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog. Počeo je u mlađim kategorijama Crvene zvezde, odakle je prešao u Vojvodinu, potom je nastupao za švajcarski Bil, OFK Bačku i belgijski Muskron. Igrao je i za selekcije Srbije do 18, potom i do 19 godina. U Super ligi Srbije zabeležio je već 79 nastupa, a postigao je 14 golova.

- Luka je već duže vremena trenirao sa nama, a angažovali smo ga u dogovoru sa stručnim štabom, koji je bio zadovoljni onim što je videli. Pre odlaska u Belgiju imao je odličnu sezonu u Bačkoj, što ga je preporučilo da potpiše za Muskron, odakle se vratio, s obzirom da nije mnogo igrao. Njegova pozicija je ofanzivni vezni, a može da igra na sva tri mesta u vezi, levo, desno, ili iza špica – kazao je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Luka Luković

Kovač je proteklu polusezonu igrao za IMT, klub sa kojim Čukarički ima sjajne odnose, s obzirom da je nekoliko mlađih igrača pozajmio trenutno drugoplasiranom timu Srpske lige grupa „Beograd“. Kovač je rođen 14. januara 1999. godine u Beogradu, igra na poziciji zadnjeg veznog. Bio je član mlađih kategorija Crvene zvezde, odakle je prosleđen IMT-u, a sada će karijeru nastaviti u Čukaričkom, takođe je u ponedeljak potpisao je ugovor u prostorijama stadiona na Banovom brdu. Nastupao je za selekciju Bosne i Hercegovine do 17, potom i do 19 godina.

- Kovač igra na poziciji zadnjeg veznog, a pratili smo njegove partije duže vreme. Mlad je, 1999. godište, a Čukarički voli takve igrače. Uz to, ima već dve sezone igranja seniorskog fudbala, a takođe vidimo perspektivu u njemu, te je od danas naš je član – kazao je Mirosavljević, koji je potom dodao:

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Stefan Kovač

- Kako sada stvari stoje, neće biti više dolazaka, a što se tiče odlazaka tu je sve otvoreno do kraja prelaznog roka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading