SLUČAJNOST? Folirant Nejmar beži od fudbala na sestrin rođendan!

Autor:

Sport

30.01.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navikao nas je Nejmar svojim bacakanjem po terenu da ga već sad smatramo najvećim folirantom u istoriji fudbala, a o toj crti njegove ličnosti mogli bi da povedu računa i klubovi koji bacaju basnoslovne sume na njegovu platu ili transfere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nejmar na dužoj pauzi zbog povrede

Naime, Brazilac već petu godinu zaredom beži od fudbala kako bi mogao u miru da slavi rođendan sestre Rafaele Bekran (22). Tako, slučajno ili ne, oko 11. marta, na dan Rafaelinog slavlja, Nejmar ili bude suspendovan zbog kartona ili ga, kao u poslednje tri sezone, zadesi neka povreda. U sezonama 2014/15. i 2015/16. morao je da odradi suspenzije, dok je naredne godine povredio mišić. Bilo je to dok je nosio dres Barselone.

NAJCRNJI SCENARIO

Kao i prethodne, i ove godine mu je stradala metatarzalna kost stopala. Povredio se protiv Strazbura u Kupu i u suzama napustio teren. Lane je pauzirao 80 dana zbog istog problema, a navijači PSŽ strahuju da bi najcrnji scenario mogao da se ponovi. Ono što je sigurno, 222 miliona evra plaćeni Brazilac propustiće dvomeč osmine finala protiv Mančester junajteda (12. februar i 6. mart) i biće sa sestrom za njen 23. rođendan. Ukoliko bude morao na operaciju, pauza će biti još duža, možda i do kraja sezone.

Kapiten "svetaca" Tijago Silva poručio je da je njegov sunarodnik u stanju očaja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Opet se povredio u najvažnijem delu sezone. Tužan je. Trudimo se da ne pričamo uopšte o povredi. Razgovarali smo o drugim stvarima kako bismo ga oraspoložili. Nije lako nikome ko ne može da igra u ovako delikatnom trenutku u sezoni - poručio je Silva.

KLJUČNI IGRAČI

Trener Tomas Tuhel može samo da se nada da će ekipa izdržati protiv zahuktalog Junajteda, koji igra preporođeno pod Oleom Gunarom Solskjerom.

- Užasno je što smo posle Veratija ostali i bez Nejmara. To su naši ključni igrači, sa vanserijskim talentom i mnogo će nam nedostajati. Moraćemo da pronađemo rešenje. Posao je cele ekipe da ih odmene, imamo igrače koji su u stanju to da urade. Suzbićemo redove i pokazati da imamo kvalitet - izjavio je Tuhel.

NEJMAR OKO 11. MARTA

2014/15. suspenzija

2015/16. suspenzija

2016/17. povreda mišića

2017/18. povreda metatarzalne kosti

2018/19. povreda metatarzalne kosti

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading