Partizane, plati tri miliona ili ostaješ bez veziste!

Autor:

Sport

30.01.2019

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana trenutno borave na pripremama u Turskoj gde bruse formu za nastavak sezone. Nazire se kako bi na proleće trebao da izgleda crno-beli tim, ali je situacija oko jednog fudbalera prilično nejasna.

RepublikaFoto: http://partizan.rs
Fudbaleri Partizana

Naravno, reč je o Danilu Pantiću koji je igra u Partizanu na pozajmici iz Čelsija, ali, kakve su šanse da on i nakon leta igra u crno-belom?

Istina, jako male. Naime, ako Partizan želi da ga zadrži potrebno je da plati 3.000.000 evra! Na toliko je postavljena otkupla klauzula u ugovoru o pozajmici mladog reprezentativca srpskom klubu. Ubačena je na insistiranje londonskih Plavaca, kad su letos najpre i sami produžili saradnju sa Pantićem do juna 2021, a zatim sa Partizanom potpisali sporazum o drugoj pozajmici u poslednje dve sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Danilo Pantić

Čelsijeva praksa je da fudbalere na koje trenutno ne računa šalje na zajam - čak 42 takva su trenutno rasuta po svetu - a postavljanjem otkupnih klauzula osigura priliv novca na koji teško da bi mogao da računa ako bi neko od njih samo trenirao u centru "Kobam". Pantić je svestan da kod Mauricija Sarija ne može da očekuje šansu, ali je pitanje da li Partizan ima novca da ga zadrži trajno i tako dobije igrača 100 odsto u svom vlasništvu, od kog bi mogao da crpi i sportski i ekonomski benefit. Ako je suditi prema poslednjim dešavanjima - ne, jer je čak i 400.000 evra, koliko je je Stromsgodset tražio za Tokmaka Nguena bilo previše, pa je hitronogi vezista poreklom iz Kenije završio u Ferencvarošu. Ako se tako posmatraju stvari Danilo Pantić će posle dve sezone u Partizanu karijeru nastaviti na novoj adresi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading