ČETIRI GENERACIJE: Zvezdini klinci igraju protiv Zenita

Autor: Tanjug

Sport

07.02.2019

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri generacije talenata Crvene zvezde će otputovati sutra u Sankt Peterburg gde će od 9. do 12. februara odigrati po dve kontrolne utakmice sa vršnjacima iz Zenita.

RepublikaFoto: Promo foto

Bisere koji stasavaju iza juga Marakane će predstavljati fudbaleri rođeni od 2002. do 2005. godine, a delegaciju će predvoditi kadeti koji treću godinu uzastopno gostuju Zenitu.

- Utakmice sa Zenitom su najozbiljnije provere uz duel sa prvotimcima novobeogradskog Radničkog. Plan stručnog štaba je da igramo što jače provere tokom priprema, a Zenit je šampion Rusije u generaciji 2002. i samim tim idealan rival da steknemo utisak na kom smo nivou – otkrio je Slavoljub Đorđević, trener kadeta koji će na raspolaganju imati 20 igrača i dva golmana.

Učenici nekadašnjeg defanzivca crveno-belih su u Sankt Peterburgu 2018. godine ostvarii remi i pobedu, a nadaju se da će i ovaj put ostvariti pozitivan rezultat.

- Nekoliko igrača je prehlađeno, ali očekujem da budu potpuno spremni do dvomeča. Trenutno smo u najintezivnijoj fazi priprema i utakmice sa Zenitom dolaze kao glavna provera pred proleće.

Želju da njegov tim ostavi, pre svega, što bolji utisak kao kolektiv izrazio je i Marko Neđić, trener mlađih kadeta.

- Iskoristićemo priliku da steknemo uvid u lične mogućnosti. Iza nas je impresivna jesen tokom koje smo u godinu dana starijoj konkurenciji imali stopostotan učinak, a gostovanje u Rusiji prilika je da povučemo paralelu.

Perspektivni strateg će na raspolaganju imati 18 izabranika, a saigračima neće moći da pomogne kadetski reprezentativac Stefan Despotoski.

- Letos smo se uverili u kvalitet rivala, ali znamo i sopstvene mogućnosti. Rezultat ostaje u drugom planu, a primarni cilj nam je da nastavimo kolektivni i individualni razvoj – rekao je Neđić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading