POTRESNA PRIČA: Pilot se katapultirao i ostavio samog Salu u avionu!

Autor:

Sport

09.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emilijano Sala (28) nije imao nikakvu šansu da preživi pad aviona jer je poslednje trenutke leta od Nanta do Kardifa proveo sam u letelici! Naime, telo argentinskog fudbalera izvučeno je u četvrtak uveče iz olupine na dnu Lamanša i identifikovano nekoliko sati kasnije, ali od pilota Dejvida Ibotsona (59) nema ni traga ni glasa. Međutim, na plaži ostrva Gunersi, koje je udaljeno oko 30 kilometara od mesta gde je pronađen avion, nađeni su vazdušni jastuk i delovi sedišta, što jasno pokazuje da se pilot katapultirao, a fudbalera ostavio!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oproštaj od Emilijana Sale

ZAVLADALA PANIKA

Prema jednoj od teorija koju ispituje zvanična istraga, neiskusni letač, koji nije imao dozvolu da prevozi putnike, napustio je avion dosta pre pada, ostavljajući igrača Kardifa bez nade da može da se spase. Naime, pretpostavlja se da je Ibotson takođe poginuo, ali da se u panici katapultirao dosta pre pada u želji da sačuva živu glavu, zbog čega njegovo telo nije pronađeno uz Salu ili u neposrednoj blizini olupine u vodi. Delovi sedišta za katapult i vazdušni jastuk pronađeni su još 30. januara, devet dana nakon što je avion pajper malibu nestao sa radara.

AGONIJA PORODICE

Kako je saopštila policija, čim je pronađeno Salino telo, istraga je prekinuta jer su vremenski uslovi dozvolili taman toliko da se iz aviona izvuku ranije uočeni ostaci. Ostalo je nedorečeno da li će potraga za Ibotsonom biti nastavljena i kada, zbog čega su njegovi najbliži skrhkani bolom.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Pilot srušenog aviona

- Dejvidova supruga Nora je u agoniji. Slomljena je tugom jer joj je muž verovatno poginuo. Svašta se priča, a oni još uvek ne znaju gde je i da li će potraga biti nastavljena. Porodica samo želi da se Dejvid pronađe kako bi mogli da se oproste od njega i dostojno ga sahrane - rekao je britanskim medijima jedan od prijatelja porodice Ibotson.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading