PUN GAS DO POBEDE!

Autor:

Sport

01.03.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daću opet gol Zvezdi, postaću heroj "Grobara", kaže ubojiti špic Partizana

RepublikaFoto: Starsport
Rikardo Gomeš

Postigao je gol već na svom prvom večitom derbiju (1:1), kada je 23. septembra razornom levicom katapultirao đule koje je pocepalo mrežu Milana Borjana. Rikardo Gomeš (27), koji je prošlog leta stigao u Humsku kao najbolji strelac druge lige Portugala, opravdao je očekivanja "Grobara" postigavši 17 golova jesenas. Napadač Zelenortskih ostrva za Srpski telegraf otkriva koliko je nestrpljiv uoči duela sa Crvenom zvezdom.

S obzirom na to da si već bio strelac u večitom derbiju, da li će ti to biti olakšavajuća okolnost u subotu?

- Beogradski derbi se razlikuje od svih drugih utakmica i tu vas trenutak nepažnje, neka sitnica ili pad koncentracije na samo sekundu mogu koštati pobede. Važno je da dobro otvorite utakmicu i da punim gasom krenete u bitku sa rivalom. Znam da ću biti heroj "Grobara" ako opet dam gol protiv Zvezde, ali sve to pašće u vodu ako ne trijumfujemo.

Imajući u vidu da Partizan zaostaje čak 15 bodova za crveno-belima, da li će imperativ pobede koji imate možda predstavljati dodatni pritisak?

- Partizan je navikao da igra pod psihološkim pritiskom. Svesni smo da bismo pobedom nastavak sezone učinili zanimljivijim. Znam i da će većina ljudi na stadionu navijati za domaćina, ali nas to neće paralisati, već naprotiv, biće nam dodatni motiv da zablistamo.

Ko će predstavljati najveću opasnost po gol crno-belih?

- Zvezda ima odličan tim i jake adute i na klupi. Ipak, okrenuti smo sebi i, kao što sam već rekao, zaista detalji odlučuju u derbiju. Ako mi budemo pravi, možemo da se nadamo pobedi na terenu najvećeg rivala.

VAR nam je neophodan!

Video-tehnologija će se za nekoliko sezona koristiti i u Superligi Srbije. Rikardo Gomeš diže obe ruke za VAR sistem.

- Apsolutno se zalažem za VAR. Pokazala je moderna tehnologija da je sa pravom uvedena u fudbal, jednostavno je rešila mnoge nedoumice u spornim situacijama - ističe golgeter Partizana sa Zelenortskih ostrva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading