KUPAJU SE U LOVI A SVAKI EVRO OSTAVLJAJU U PORODICI

Autor:

Sport

09.03.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pare moraju da ostanu u porodici. Upravo time rukovode se neki od najboljih svetskih fudbalera koji su odlučili da za menadžere uzmu one koji su im najbliži.

RepublikaFoto: twitter.com/Barca Galaxy
Ronaldinjo i Leo Mesi

Tako Lionela Mesija (31), kapitena Barselone i jednog od najboljih igrača svih vremena, zastupa otac, a isti slučaj je i sa njegovim nekadašnjim saigračem, a sada zvezdom PSŽ Nejmarom (27). Golgeteru Čelsija Gonzalu Iguainu (31) menadžer je brat, kao i svojevremeno Ronaldinju (38), dok karijeru kapitena Intera Maura Ikardija (26) vodi kontroverzna supruga Vanda Nara (32), verovatno najmoćnija žena u svetu fudbala. Zanimljiv je i primer veziste PSŽ Adrijena Rabioa (23), koji je nedavno otpustio majku jer mu nije izdejstvovala transfer u Barselonu.

Naravno, većina igrača iz svetskog vrha odlučila je da karijere poveri takozvanim superagentima. Tako u Portugalca Žorža Mendesa (53) neograničeno poverenje imaju as Juventusa Kristijano Ronaldo (34) i Žoze Murinjo (56), dok Italijan Mino Rajola (51) zastupa Pola Pogbu (25), Romela Lukakua (25), Marka Veratija (26).

 

RepublikaFoto: tanjug/AP

LIONEL MESI (otac)

Prethodnih desetak godina u najpopularnijem sportu obeležilo je rivalstvo između Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, koji su pet puta birani za najboljeg fudbalera na svetu. Kapiten Barselone je poobarao skoro sve moguće rekorde na terenu, a izvan njega i te kako naplaćuje svoje umeće sa loptom. Otkada je kao dečak sa 14 godina došao iz rodnog Rozarija u Barselonu i do danas mu je menadžer otac Horhe (61). Leo može da bude i te kako zadovoljan načinom na koji ga otac zastupa, budući da godišnje zarađuje 75 miliona evra, što ga čini drugim najplaćenijim sportistom na planeti, iza boksera Flojda Mejvedera (42).

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

NEJMAR (otac)

Mnogi ne vole njegova (pre)česta simuliranja faulova i povreda, ali nema dileme da je Nejmar majstor fudbala i mašina za pravljenje para. Brazilac za kojeg je PSŽ iskeširao Barsi nestvarnih 222 miliona evra u leto 2017. veruje samo ocu Santosu. Napadač "svetaca" koji se još uvek oporavlja od povrede godišnje inkasira oko 65 miliona evra, čime je sebi obezbedio mesto među najplaćenijim sportistima na svetu. Nejmarova lista sponzorskih ugovora oduzima dah, a na njoj se nalazi čak 39 uglednih i moćnih kompanija. Pregovarač u svim tim poslovima bio je otac Santos.

 

MAURO IKARDI (žena)

Problematični napadač Intera Mauro Ikardi redovno puni stupce italijanske štampe, što zbog golova za velikana sa "Đuzepe Meace", što zbog kontroverzi koje izaziva sa suprugom Vandom Narom. Mesecima traju burni pregovori između uticajne Argentinke i rukovodstva Intera u vezi sa produženjem Ikardijevog ugovora, a Vandini prohtevi idu do plate od devet miliona evra godišnje, čime bi njen suprug postao drugi najplaćeniji igrač Serije A, iza neprikosnovenog Ronalda. Mauro je sve bezorazniji, te mu je najpre oduzeta kapitenska traka, a poslednje vesti govore da je odbio da trenira. Sapunici nikad kraja.

 

RepublikaFoto: instagram.com/ghiguain20_9

GONZALO IGUAIN

Punu deceniju je među vodećim svetskih napadačima, a svoje znanje dobro je naplatio. Gonzalo Iguain, koji je u januaru prešao iz Milana na zamršenu dvogodišnju pozajmicu u Čelsi, karijeru od Argentine preko Italije i Engleske poverio je bratu Nikolasu. Bankovni račun popularnog Pipite sa svakim novim transferom bivao je sve veći, a prelaskom na Stamford bridž, gde godišnje zarađuje 16,33 miliona evra, postao je četvrti najplaćeniji fudbaler Premijer lige.

 

 

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ

RONALDINJO

Svojevremeno najbolji fudbaler planete Ronaldinjo nije pametno raspolagao silnim milionima evra koje je zaradio igrajuću za PSŽ, Barselonu i Milan, a njegov saborac u svim poslovima bio je i ostao brat Roberto de Asis. Nestašni dribler koji je karijeru okončao u rodnom Brazilu nije više zvezda fudbalskih terena jer se penzionisao, ali je zato aktivan u reklami za jednu sportsku kladionicu.

 

I NJIH ZASTUPA FAMILIJA NAJBOGATIJI AGENTI

Pjer-Emerik Obamejang otac

Ilkaj Gundogan stric

Huan Mata otac

Marko Arnautović brat

Nikolo Zaniolo otac

Džermejn Defo majka

Žorž Mendes 87,6 miliona evra

Džonatan Barnet 70 miliona evra

Minoa Rajola 55 miliona evra

Folker Štrut 42 miliona evra

Hoze Otin 26,8 miliona evra

* zarada od provizija u 2018.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading