Džaka i Obamejang srušili "Đavole" i preskočili ih na tabeli!

Autor:

Sport

10.03.2019

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu Mančester Junajted u derbiju 30. kola Premijer lige rezultatom 2:0 i preskočili ga na četvrtoj poziciji na tabeli.

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Junajted je imao dve velike prilike u prvom poluvremenu preko Lukaku, koji je pogodio prečku, odnosno preko Freda koji je pogodio stativu. 

Švajcarski reprezentativac je, u ne tako obećavajućoj akciji, prihvatio pas Aleksandra Lakazeta sa desne strane, namestio se, i popularnim "suvim listom" sa preko 25 metara savladao De Heu u 12. minutu. 

Nastavili su "crveni đavoli" da napadaju i stvaraju pritisak, međutim ovo im očigledno nije bio dan, a falilo je i malo sreće. Arsenal je koristio svoje prilike, a prelomni momenat dogodio se u 69. minutu, kada je Fred u kaznenom prostoru sa leđa oborio Aleksandra Lakazeta, a sudija Mos nije propustio priliku da pokaže na belu tačku. 

Siguran sa bele tačke bio je Pjer-Emerik Obamejang, koji je 20. golom u sezoni potvrdio trijumf.

Od tog trenutka Junajted je u potpunosti pao, greške Crvenih đavola nizale su se jedna za drugom, pa je Arsenal u dva navrata lako mogao i do ubedljivije pobede.

Arsenal je tako preskočio Mančester na četvrtoj poziciji i sada ima 60 bodova, dok ekipa Olea Gunara Solskjera ima dva boda manje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading