VELIKI PODVIG ŠAMPIONA Siti postigao tri gola u poslednjih 20 minuta meča i preokrenuo 0:2 za polufinale FA kupa!

Autor:

Sport

16.03.2019

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Svonsi sa 3:2 nakon velikog preokreta u četvrtfinalu FA kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Činilo se da će ovo biti još jedan običan dan u "kancelariji" Mančester sitija, ali onda desila se potpuno neočekivana situacija. Gostovanje na "Libertiju" u Velsu ekipi Svonsija moglo je da donese prvu eliminaciju tima Pepa Gvardiole iz bilo kog takmičenja ove sezone, ali je u finišu usledio potpuni preokret.

Sve je počelo u 20. minutu kada je Fabijan Delf oborio Konora Roberta u kaznenom prostoru, a Met Grims preciznim udarcem realizovao jedanaesterac za 1:0. Nije se mnogo čekalo da Svonsi duplira prednost... Samo devet minuta kasnije Bersant Celina je prelepim udarcem savladao Edersona i tako doneo svojoj ekipi velikih 2:0 pred poluvreme.


Mučili su se "građani" na početku drugog dela igre da probiju bedem koji je postavio trener "labudova" Grejam Poter. Međutim, mreža Šveđanina Kristofera Nordfelta načeta je u 69. minutu atraktivnim golom Bernarda Silve nakon gužve u kaznenom prostoru. Izjednačenje je doneo Serhio Aguero pogotkom sa bele tačke u 78. minutu (prethodno je Sterling fauliran). 

Pobednički gol za potpuni preokret postigao je Serhio Aguero u 89. minutu meča, nakon što je glavom smestio loptu u mrežu nakon centaršuta Bernarda Silve. 

Gvardiolin tim je tako izborio plasman u polufinale FA kupa i ostao u igri za sva četiri trofeja ove sezone. Za sada su već osvojili Liga kup pre mesec dana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading