Mladen Krstajić ima noćne more: Nedeljama sanja jednog čoveka, ali ova Srbija ne zna za strah!

Autor:

Sport

22.03.2019

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahovite glavobolje imao je Mladen Krstajić (45) nakon što je početkom nedelje u Staroj Pazovi okupio osakaćenu fudbalsku reprezentaciju Srbije. A onda, herojsko izdanje nekih novih mladih "orlova" predvođenih Jovićem, Maksimovićem i Milenkovićem nagrađeno remijem s Nemačkom (1:1) delovalo je poput čuvenog Bajerovog aspirina.

Selektor Srbije Mladen Krstajić

Bol je nestala! Sa osmehom je selektor nacionalnog tima napustio Volfsburg i doleteo u Lisabon, gde će Srbija u ponedeljak (20.45) protiv Portugala startovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Krstajić je u intervjuu za srpske medije u Lisabonu, koji je 3.140 kilometara kopnenim putem udaljen od Beograda, otvorio dušu kao nikada ranije.

- Sanjam Kristijana Ronalda već nedeljama. To vam govori koliko se detaljno spremamo za Portugalce - iskren do srži bio je Krstajić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Pokazali smo Nemcima zube, sada sledi ono pravo. Duel s evropskim prvakom i to za bodove. U čemu je razlika između ta dva meča?

- Razlika je samo u bodovima. Naš pristup će biti isti kao i protiv Nemaca. Ne lebdimo, svesni smo rezultata, igre, mirni smo i s obe noge na zemlji. Znamo šta nas čeka, Portugal je favorit u našoj grupi, ali - nema straha. Ova Srbija se nikog ne plaši!

Kakva je situacija s povredama, ko uskače da pomogne, a bez koga ćemo morati u rat s Portugalcima?

- Protiv Nemačke smo igrali bez sedmorice standardnih igrača. Nažalost, kapiten Kolarov i Kostić neće moći da nam pomognu, čekamo Fejsu da obavi preglede. Dolaze Tadić i Mitrović. E sad, da li će biti spremni, videćemo. Zvali smo još Mladenovića i Gajića iz Zvezde.

Pojavile su se priče da je narušena atmosfera zbog brojnih otkaza, ima li istine u tome?

Reprezentativci Srbije

- Atmosfera je na visokom nivou i nema nikakvih nesuglasica unutar ekipe. To je najbolji preduslov za dobar rezultat u svakom meču.

n Mnogi u Srbiji su pomislili da ćemo biti topovska hrana Nemcima, ali ste ih demantovali. Kako gledate na to?

- Verovatno se napravila se ta klima, ali nismo obraćali pažnju. Zadesio nas je peh da smo iz dana u dan imali problem, da su igrači otkazivali zbog povreda. Ipak, okrenuo sam se igračima koje sam imao na raspolaganju, a oni su pokazali kako se bori za Srbiju. Želja za dokazivanjem, rezultatom, da prezentuju sebe u dresu reprezentacije me je oduševila. Videlo se da žele nešto da naprave i da je Srbiji rezultat uvek u prvom planu. Takav smo narod i tako će uvek biti - završio je Krstajić.

Prvi sam tu da preuzmem krivicu!

Otkrio je Krstajić da je u svakom trenutku spreman da snosi odgovornost u slučaju neuspeha.

- Nikad nemam strah da nekog ubacim u tim i da stanem iza njega. Za svaku lošu stvar koja se dogodi sam prvi koji odgovara za postupke. A kada je dobro, to je zasluga momaka - skromno će selektor.

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2022

B GRUPA

1. KOLO

PETAK

Portugal - Ukrajina

Luksemburg - Litvanija

2. KOLO

PONEDELJAK

Portugal - Srbija 20.45

Luksemburg - Ukrajina 20.45

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading