Milošević: Ferguson uticao na mene, moramo da osvojimo Kup!

Autor:

Sport

28.03.2019

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savo Milošević predstavljen je danas kao novi trener Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Osmesi na sve strane... Savo Milošević

Pošto crno-beli još uvek nemaju sportskog direktora, sa Savom se na konferenciji za medije pojavio predsednik Partizana Milorad Vučelić.

- Savo je istinska legenda Partizana. Drago mi je da smo se dogovorili sa Savom. Imao je toliko dug boravak u fudbalu, zaslužuje naše poverenje. Bez krupnih pitanja rešio je da odgovori na zahteve Partizana. Veoma smo srećni zbog toga. Hvala Žarku Lazetiću što je vodio Partizan u ovom medjuprostoru - rekao je prvi čovek kluba iz Humske Milorad Vučelić.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Svestan je gde je došao

Medijima se zatim obratio i Savo Milošević.

- Hvala svima u klubu na ukazanom poverenju. Nije lako dobiti priliku u ovom klubu. Uvek sam bio uz Partizan, nikad iz njega nisam ni otišao. Sudbinski sam vezan za ovaj klub, cast mi je što ću raditi za Partizan. Osećam se fenomenalno, ali znam kakvi nas problemi čekaju. Imam veliku energiju i želju da to promenimo. Nemam tremu u odnosu sa medijima, ali ovoliko novinara nisam video na nekoj konferenciji za štampu - rekao je Milošević.

Poznato je da je novi trener Partizana nekada imao nešto lošiji odnos sa sadašnjom upravom crno-belih.

- Ja sam u životu imao ljude sa kojima sam se razmimoilazio u razmišljanjima... i sportski i privatno i politički, ali nemam neprijatelje ovde. U nekom trenutko jednostavno smo se razmimoilazili u stavovima - iskren je Savo.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Iako je Milošević govorio da nikada neće biti trener, otkrio je šta ga je nateralo da promeni to mišljenje.

- Često sam govorio da neću biti trener, to se promenilo kada sam počeo da analiziram mečeve za UEFA. Predsednik te komisije je bio Aleks Ferguson. Tada su mi, pre četiri, pet godina rekli da bi trebalo da budem trener. Tu odluku sam doneo pre tri godine i od tad sam se pripremao za ovaj posao i završio pro licencu. Samo uži krug mojih saradnika je znao za ovo.

On je svestan gde je došao i šta ga čeka.

- Veliki je plus što sam obavljao i neke druge funkcije, znam probleme sa kojima ću se suočiti. Za sve nas je bitno da priznamo da nam neće biti lako. Biće mnogo problema, za neke stvari je potrebno vreme. Želim da vratim Partizan na mesto na koje mu pripada.

Predstavio je i svoje pomoćnike.

- Milan Đuričić je jedan od najboljih fudbalskih znalaca u ovoj zemlji. Imam ogromno poverenje u njega, njegovo iskustvo će mi biti potrebno. Nenad Cvetković je veoma dobar analitičar, i za njega nema tajni u modernom fudbalu. Marko Stojanović je takođe pristao da radi sa nama na kondiciji i oporavku ekipe. Dolazi iz FSS-a i želimo da napravimo ozbiljan program i u omladinskoj školi sa njim. Ostatak stručnog štaba biće definisan u narednim danima.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević i Milorad Vučelić

Novi trener Partizana zahvalio se Žarku Lazetiću.

- Hvala Žarku Lazetiću na svemu, on je vojnik Partizana kao i njegov stručni stab.

Na pitanje kakav fudbal voli, imao je spreman odgovor.

- Nema ofanzivno i defanzivno orijentisanih trenera. Morate da imate znanje u oba pravca. Ja sam bio napadač, ali to nema veze sa mojom fudbalskom filozofijom. Sama taktika i strategija, klub igra napadački, tako mora da igra u našoj ligi. To nije moja zasluga, prosto sve ekipe se povuku protiv Partizana. Može i sa tri špica da se igra, a da delujete defanzivno. Cilj je da iz svakog igrača, iz ove ekipe, izvučem maksimum.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Treći trener Partizana u ovoj sezoni

Dao je i ocenu Partizanovih igara ove sezone.

- Dok sam gledao Partizan stekao sam deo slike. Igrali smo toplo hladno. U derbijima je Partizan delovao odlično, dok se sa slabijim protivnicima nije snašao.

Partizan u narednih nedelju dana igra čak tri utakmice.

- Realno psihofizičko stanje ekipe ja ne znam. Mislim da smo na polju psihe u velikom problemu. Narednih sedam dana imamo tri utakmice, to nam malo pravi problem. Nemamo vremena da spremimo ekipu onako kako bismo hteli. 

I Vučelić i Milošević su saglasni oko jednog, ne postoji rezultatski pritisak.

RepublikaFoto: Starsport
Sala za medije bila je ispunjena

- Nemamo rezultatski pritisak, to je dobra okolnost. Znaćemo više posle tri utakmice koje slede - rekao je Milošević.

U fudbalu je potrebno vrema, a toga je svestan i Milošević.

-  Znam gde sam došao. Nikad neću tražiti opravdanja. Od Partizana se očekuje da pobeđuje, takav je i moj karakter. Nemam čarobni štapić. Toga nema u fudbalu. Mora da postoji vreme da bi se neke stvari sredile. U fudbalu nema garancija.

Odluku da preuzme ulogu trenera u Partizanu nije doneo sam.

- Imao sam niz razgovora sa svim fudbalskim radnicima u Srbiji. Ispričao sam se dobro i sa prijateljima pre donošenja ove odluke. Dobio sam maksimalnu podršku od svih. Stotine poruka sam dobio i svi mi daju podršku. To mi mnogo znači - iskren je Milošević.

 

 

O prelaznom roku...

- Možda bi bilo prirodnije da sam došao u junu. Imaću dva meseca da procenim šta imamo i šta je to što nam treba. Imao bih manje vremena da sam došao u junu. Ne smete da promašite sa pojačanjima. Bitno je da igrači koje dovedemo budu oni pravi.

Cilj za ovu sezonu je jasan.

- Neće biti lako, bodovni zaostatak je ogroman, ali moramo da razmišljamo takmičarski. Živi smo još u Kupu i imamo najviše ambicije. Svejedno mi je ko će nam doći na žrebu za, moramo da osvojimo trofej - jasan je Milošević.

Da li su vam čestitali nekadašnji saigrači iz Vile, Đani Ćurčić i Garet Sautgejt?

- Đani jeste, čuli smo se. Sautgejt još nije. Bili smo u kontaktu mi, mislio sam da idem da ih gledam u Crnoj Gori, ali nisam zbog ovoga. Što se tiče Đanija, znate ga svi, ja ga gledam kao mog brata, on je takakv kakav je. Ne znam kako da ga objasnim, ne zna ni on to sam, pa sam i ja odustao - kaže kroz smeh Savo Milošević.

Bilo je pitanja i o njegovoj glumačkoj karijeri.

- Sa glumačkom karijerom neće biti ništa. To je bila jedna epizoda. Volim taj segment života, zaljubljenik sam u pozorište. Ali tu sam amater. Profesionalac sam samo u fudbalu.

On je sa Partizanom potpisao ugovor do kraja sezone plus još godinu dana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading