Bekam ukrao ime Interu i iskoristio ga za svoj klub - uskoro na sudu!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

04.04.2019

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvid Bekam osniva u Majamiju fudbalski klub pod imenom Inter koji treba da se takmiči u MLS od naredne seone. Milanski Inter smatra međutim da taj klub ne bi smeo da nosi to ime.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Inter iz Majamija će biti 25. klub u američkoj MLS fudbalskoj ligi. Dejvid Bekam je jedan od petorice vlasnike tog kluba koji će početi da se takmiči u 2020. godini, ali će pre toga morati da se pozabavi pravnoj borbi sa Interom iz Milana. Taj italijanski klub je 2014. godine patentirao svoje ime i brend u Sjedinjenim Američkim Državama, pa sada tvrdi da Inter iz Majamija ne sme da nosi to ime. 

- Zbog širokoprihvaćenog termina Inter u fudbalu, taj termin se ne vezuje za jedan fudbalski tim. 'Inter' sam po sebi nije izvor dobara i usluga koje su u vezi sa fudbalom - poručeno je iz ovog MLS kluba.

Inter takođe ima primedbe jer je logo Intera iz Majamija sličan obeležju milanskog kluba. Presuda u ovom slučaju se očekuje 4. maja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading