Savo preuzeo najteži zadatak na sebe: SVI DA STREPE OD HUMSKE

Autor:

Sport

12.04.2019

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savo Milošević je svojoj ekipi rekao da ne gleda unazad i da se okrene samo plej-ofu i onome što se dešava, ali je priznao da je "porazno" što Partizan nije deo derbija koji odlučuje o tituli. O praznim tribinama na meču sa Čukaričkim - "možda je to i bolje".

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Savo Milošević

- U najkraćem, ove nedelje smo imali vremena da poradimo na nekim stvarima i kada je u pitanju igra i psihološki faktor. Imali smo gostovanje u Bijeljini, malo smo se psihološki rasteretili. Moja priča sa ekipom, i to delim i sa medijima, bila je da smo mi na novom početku i da moramo da ostavimo sa strane i da se fokusiramo na plej-of, koji jeste mini-liga samo po sebi. To jeste i dobra stvar negde, da probamo da stavimo to što je bilo iza sebe. Imamo sedam utakmica u prvenstvu i nadam se tri u Kupu. Imamo razloga zašto se borimo, imamo i motiv da odradimo neke stvari na terenu do kraja i odigramo dobro do kraja - rekao je Milošević novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Dobre vesti za trenera su oporavak igrača, pošto su oba Miletića počela da rade sa ekipom, ali i Musa. Za njega se čega još nekoliko dana da se vidi kako će reagovati, pa će i on biti u sastavu.

RepublikaFoto: Djordje Kojadinovic
Savo Milošević

Partizan je nedavno pobedio Čukarički u utakmici sa dva preokreta. Kome više odgovara novi meč u tako kratkom roku?

- Nema pravila, osim što je jako komplikovano bilo kome da pobedi bilo koju ekipu dva puta. Sutra nam trebaju tri boda i jako je bitno da dobijemo. Kada smo došli, u našoj situaciji nismo imali konkretnu sliku ni o našoj ekipi, ali posle tri odigrane utkamice i protivnika kojeg smo imali i sa te strane moraćemo konkretnije o nekim stvarima. Ima i pluseva i minuseva, moramo da shvatimo da igramo kod kuće i moraju sve ekipe da znaju gde dolaze. Na prednost domaćeg terena računa svaka ekipa koja igra sport. Zato moramo da pokažemo svim ekipama, pa i sutra Čukaričkom, da su došli na naš teren - kaže Milošević.

On je kazao da je ekipa "dosta dobro" reagovala u poslednjih sedam dana i ocenio je da je odnos tima "fenomenalan". Ipak, sutra se igra bez publike, za šta neki pričaju i da je dobra stvar. Milošević se nasmejao na takav komentar.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

- Jako je turobno bez publike, taj ambijent nikom ne prija. Čuo sam razne komentare da je možda i bolje s našom situacijom da nema publike. Moj sin Boris, koji ima 12 godina, pitao me na našoj prošloj utakmici "jesmo li mi još uvek kažnjeni što se tiče publike?". Naš zadatak je da vratimo publiku na stadion, jer je bez nje je sve ovo besmisleno, ali se oni neće vratiti dok mi to ne zaslužimo. Ovo je i poruka je našim navijačima da ćemo svaki put platiti cenu ako budemo pravili ovakve ekscese, kod kuće i pogotovo u Evropi, a da zbog toga ispaštamo svi - kaže Savo.

Sutra se igra utakmica koja može da odluči o tituli (Crvena zvezda-Radnički), a Partizan nije njen deo. To je situacija na koju niko od rata na ovamo nije navikao, kako to vama izgleda?

- Treba da izvučemo pouke da se takva situacija u budućnosti ne dešava. Ponoviću, ne želim da gledam unazad i nemam ni vremena za detaljnu analizu, to ćemo u junu. Da se ne vraćam na sve što se dešavalo i u ekipi i oko ekipe, prvo zato što ja ne želim opravdanja. Ali, sigurno je poražavajuća ta činjenica. Može da se desi loša sezona, ali moramo da izvučemo pouke iz nje - rekao je Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading