LŠ: Totenhem prošao u polufinale nakon spektakularne utakmice i kiše golova u Mančesteru - Liverpul razmontirao Porto!

Autor:

Sport

17.04.2019

18:40 >> 21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Totenhem sa 4:3, ali to nije bilo dovoljno da izbore plasman u polufinale, dok je Liverpul deklasirao Porto na gostovanju sa 4:1. Tok obe utakmice mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 
RepublikaFoto: Ap photo
Totenhem je prošao u polufinale!

Neverovatna utakmica viđena je na „Etihadu“. Prava goleada na početku utakmice, čak četiri gola postignuta su u prvih 11 minuta utakmice, što se nikada nije dogodilo u istoriji Lige šampiona. Sve je počelo u 4. minutu kada je Rahim Sterling pogodio nakon asistencije De Brujnea. 



Činilo se tada da će Siti razmontirati rivala, međutim samo tri minuta kasnije, Totenhem se vratio. Nakon nespretne reakcije odbrane domaćeg tima Hjun Min Son je pogodio mrežu i doneo izjednačenje gostujućem sastavu. Potpuni šok usledio je već u sledećem napadu, kada je ponovo Son savladao Edersona za preokret. 

Odmah čim su krenuli sa centra izabranici Pepa Gvardiole su došli do izjednačenja. Gol je uz dosta sreće postigao Bernardo Silva. U 21. minutu aktuelni šampion Engleske je postigao i treći pogodak, ovoga puta sa levog krila bio je precizan Rahim Sterling, postigavši tako svoj drugi gol na meču.

Igrao se 59. minut kada je Serhio Aguero zakucao loptu u mrežu nakon dobre asistencije Kevina de Brujnea. U tom trenutku bilo je 4:2 i taj rezultat odgovarao je domaćem timu. Međutim, nade za prolaz dalje ugasio im je Fernando Ljorente u 73. minutu, kada je uz dosta sreće savladao Edersona. 



Nekoliko puta koristio se VAR sistem u ovom meču, a najpotrebniji je bio u finišu meča, tačnije 93. minutu, kada je upravo tehnologija odvela Totenhem u polufinale. Sterling je postigao pogodak, međutim Džunejt Čakir ga je poništio nakon signalizacije iz VAR sobe. Totenhem je tako ukupnim rezultatom 4:4 zbog bolje gol razlike prošao u polufinale gde će igrati protiv Ajaksa. 

Potpuno drugačija utakmica, sa mnogo manje neizvesnosti viđena je u Portugalu, gde je domaći Porto uprkos većem broju pokušaja ubedljivo poražen sa 4:1. 

U 26. minutu Sadio Mane je načeo mrežu Ikera Kasiljasa nakon velike gužve u kaznenom prostoru. Nije bilo pogodaka sve do 65. minuta kada je Mohamed Salah nakon kontranapada duplirao prednost "Redsa". 


Porto je smanjio na 1:2 u 69. minutu kada je Eder Militao pogodio. Roberto Firmino je u 77. minutu povisio na 1:3, da bi konačni rezultat postavio Virdžil van Dajk u 84. minutu. Liverpul će u polufinalu Lige šampiona igrati protiv Barselone. 

KRAJ! 

Mančester siti - Totenhem 4:3
Porto - Liverpul 1:4


TOK UTAKMICE:

93. minut:
Mančester siti postigao je pogodak za 5:3, usledilo je veliko slavlje na tribinama, međutim gol je poništen zbog ofsajd pozicije. Džunejt Čakir je dobio signalizaciju iz VAR sobe i tako doneo radost gostujućim navijačima. 

84. minut - GOOOOL: Goleada na "Dragau". Liverpul postiže novi pogodak za vođstvo od 4:1. Strelac je Virdžil van Dajk, nakon što je glavom pogodio mrežu Ikera Kasiljasa. Porto je razbijen uprkos činjenici da su imali znatno više udaraca ka golu od protivnika.


77. minut - GOOOOL: Liverpul postiže i treći pogodak na utakmici. Strelac je Roberto Firmino, Brazilac koji je u igru na početku drugog poluvremena. Bio je precizan nakon udarca glavom, a prethodno mu je sjajan centaršut uputio kapiten Džordan Henderson sa desnog boka - 1:3!

73. minut - GOOOOL: Kakva utakmica! Totenhem se vraća u igru novim pogotkom! Markos Ljorente je zatresao mrežu Edersona nakon centaršuta Kristijana Eriksena. Sudija Džunejt Čakir morao je da pregleda snimak pomoću VAR tehnologije zbog potencijalnog igranja rukom Španca, ali je gol priznat - 4:3!

69. minut - GOOOOL: Vraća se Porto! Ekipa Serža Konseisaa postigla je utešni pogodak preko Edera Militaa. Mladi Brazilac bio je precizan nakon odličnog centaršuta iz kornera od strane Aleksa Teljesa - 1:2!

65. minut - GOOOOL: Liverpul postiže novi pogodak i otklanja sve dileme oko prolaska u polufinale. Porto se otvorio ostavio prostor ekipi Jirgena Klopa za kontranapade, što je njegov tim znalački iskoristio. Aleksander-Arnold uputio je odličan pas ka Salahu, koji je izbio sam ispred golmana i rutinski savladao Kasiljasa za 2:0!

59. minut - GOOOOL: Siti je stigao do željenog rezultata! Kevin de Brujne je promešao defanzivce Totenhema, uputio dobar pas ka Serhiu Agueru, koji je sa desne strane zakucao loptu u mrežu - 4:2! Sada će gostujući sastav morati da zaigra otvorenije, jer pobeda od dva gola razlike Mančester vodi u polufinale.

57. minut: Porto je i na početku drugog poluvremena nastavio sa pritiskom bez obzira na veliki zaostatak. Međutim, prvu pravu priliku imao je Liverpul preko Mohameda Salaha, koji je šutirao glavom nakon centaršuta Manea. Lopta je otišla iznad prečke Ikera Kasiljasa.

54. minut: Nižu se prilike Mančestera, pritisak se pojačava. Ovoga puta šutirao je Kevin de Brujne sa ivice šesnaesterca, ali se francuski čuvar mreže Ljoris istakao fantastičnom intervencijom, ostaje 3:2.

50. minut: Prva velika prilika za Mančester u drugom poluvremenu. Sterling je šutirao nakon sjajne akcije domaćeg tima, odbranio je Ljoris, a potom je Rouz intervenisao ispred Bernarda Silve i izbacio loptu u korner. Mančester sitiju je i dalje potreban još jedan gol kako bi stekli prednost u ukupnom rezultatu. 

POLUVREME

Porto - Liverpul 0:1
Mančester siti - Totenhem 3:2

43. minut: Veliku priliku za novo izjednačenje na "Etihadu" propustio je Son. Ponovo je Korejac bio u centru pažnje, probio je po levom boku, uputio udarac, ali je lopta prošla pored leve stative. Bila je to prilika za het-trik Sona već u prvom poluvremenu.

40. minut: Musa Sisoko se povredio i to je novi problem za Maurisija Poketina. Ponovo će Argentinac morati da napravi prinudnu izmenu, baš kao i u prvom susretu. U igru će Fernando Ljorente, tako da će doći i do promene u formaciji.

32. minut: Neverovatna razlika u statistici u korist Porta. Izabranici Serža Konseisaa uputili su čak 14 udaraca ka golu Alisona, imaju 56% poseda lopte, ali pored svega toga gube i dalje sa 1:0.

26. minut - GOOOOL: Liverpul je poveo protiv Porta iz prve ozbiljnije akcije i tako praktično rešio pitanje prolaska u polufinale. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru, Mohamed Salah je poslao loptu na drugu stativu, a Sadio Mane sa pet metara smestio loptu u mrežu. VAR je konsultovan zbog eventualnog ofsajda, međutim utvrđeno je da je sve čisto - 0:1!

RepublikaFoto: Ap photo

21. minut - GOOOOL: Novi preokret u Mančesteru! Ekipa Pepa Gvardiole je u potpunosti uspela da se vrati u život nakon novog gola Rahima Sterlinga. Reprezentativac Engleske iskoristio je fantastičan pas Kevina de Brujnea i iz neposredne blizine ponovo zatresao mrežu Ljorisa - 3:2!

20. minut: Mreže miruju na stadionu "Dragao", ali je Porto znatno agresivnije ušao u ovaj duel. Čak 9 šuteva u dosadašnjem delu meča imali su igrači domaćeg tima. Liverpul i dalje bez udarca ka golu portugalskog tima.

18. minut: Tempo se malo smirio na Etihadu, a viđen je i prvi šut koji nije završio u mreži. Bernardo Silva je oprobao udarac iz slobodnjaka sa 20-ak metara, ali je lopta otišla preko gola Huga Ljorisa.

11. minut - GOOOOL: Ovo je nezapamćeno! Novi pogodak, Siti je stigao do izjednačenja uz mnogo sreće. Bernardo Silva je šutirao ka golu, a lopta je na nesrećan način pogodila Rouza i promenila pravac. Rezultat je 2:2!

9. minut - GOOOOL: Pa, šta je ovo? Totenhem je odmah preokrenuo, ponovo Son! Veliku grešku napravio je Emerik Laport, a Korejac je sjajnim udarcem savladao Edersona za 1:2!

RepublikaFoto: Ap photo
Pogodak Sona

7. minut - GOOOOL: Taman se činilo da se igra Totenhema raspada, međutim na scenu je ponovo, kao i u prvom meču, stupio Hjun Min Son i pogodio za izjednačenje - 1:1.

4. minut - GOOOOL: Praktično iz prvog napada Mančester siti je stigao do prednosti i izjednačio ukupni rezultat. Sjajnu akciju domaćeg tima krunisao je Rahim Sterling pogotkom sa ivice kaznenog prostora - 1:0!

Rezultati iz prvih mečeva:

Totenhem - Mančester siti 1:0
Liverpul - Porto 2:0

UOČI UTAKMICA:

Pep Gvardiola i Maurisio Poketino odlučili su da promene sastave pred revanš u Mančesteru. Argentinac je morao da napravi prinudnu izmenu, pošto se najbolji strelac tima Hari Kejn povredio u prvoj utakmici i završio je sezonu nakon oštrog starta Fabijana Delfa.
 

 

 


Siti je imao posed lopte u prvom meču, međutim Totenhem je bio konkretniji i stvarao opasnije prilike. Veliko pitanje je kako bi se meč odvijao da je Serhio Aguero realizovao jedanaesterac u 12. minutu, nakon što je Rouz igrao rukom. To je bio ključni detalj u prethodnom susretu, a odbrana Sitija pokazala je slabost kod jedinog gola na utakmici. Fabijan Delf je "zaspao" u defanzivi misleći da je ofsajd, a Hjun Min Son se sjajno snašao i postigao pobedonosni gol, kao i prvi gol u istoriji na novom stadionu u Ligi šampiona. 

 

 

 

 

 


Problema sa povredama ima i Jirgen Klop, pošto na ovom susretu nije mogao da računa na Roberta Firmina. Njega će u startnoj postavi zameniti Divok Origi, Belgijanac koji je "Redsima" doneo onaj važan trijumf u derbiju protiv Evertona u poslednjim sekundama utakmice. 

Liverpul je već u prvom poluvremenu stekao ozbiljnu prednost u prvoj utakmici i to čuvao do kraja. Daleko od toga da Porto nije imao prilika, ali Portugalci će morati na svom "Dragau" pokušati da preokrenu zaostatak od dva gola. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading