Marin: Igramo za titulu, ne mora "magija", samo pobeda!

Autor:

Sport

23.04.2019

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji fudbaler Crvene zvezde Marko Marin kaže da je siguran da je njegov tim kvalitetniji od Partizana i da u predstojećem 160. večitom derbiju to mora da pokaže.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin

Bivši nemački reprezentativac u dresu Zvezde dva puta je remizirao sa Partizanom ove sezone, ali pamti kada je pre dva leta preko crno-belih odveo Olimpijakos u Ligu šampiona, zajedno sa sadašnjim saigračem Mohamedom El Farduom Benom.

- Partizan sam već dobijao sa Olimpijakosom, već tada je bio lep osećaj za plasman u Ligu šampiona. Sada igramo za titulu, još važnije je da slavimo - poručio je Marin novinarima na stadionu "Rajko Mitić".


Marinu naglašava da mu je igra tima ispred njegovog učinka, bez obzira što bi voleo da potezom odluči najveću utakmicu srpskog fudbala.

- Nije do mene da sam rešim derbi, igramo 11 na 11. Imam saigrače da pomognu, važno je da kao ekipa budemo uspešni, to mi je cilj. Ne ulazim u utakmicu sa razmišljanjem da sam rešim... Ako saigrači budu dobro stajali, dobiće asistenciju i neka oni reše - uz osmeh govori bivši prvotimac Verdera, Čelsija, Sevilje i Fiorentine.
RepublikaFoto: Starsport

Svaki derbi je bitan, a ovaj posebno jer se igra za titulu i zato bismo pobedom došli blizu cilja, navodi Marin.


- Nadam se da ću pomoći ekipi, možda neće biti potreban "magičan" pas, već jednostavno pas i da otvori prostor. Možda gol sa nekoliko metara, kao u prošloj utakmici. Samo da pobedimo.

On se osvrnuo i na poraz od Čukaričkog (3:2) proteklog vikenda, prvi posle godinu i po dana u Superlige, i priznao da se ekipa malo opustila.

- Cele sezone samo pobedujemo i pred kraj je ljudski da ekipa malo padne. Možda je sada dobar momenat za to, kako bismo shvatili da 100 odsto igramo svaku utakmicu. Uspesi ne dolaze sami od sebe, moramo da igramo dobar fudbal i pobedimo. To ćemo pokazati u četvrtak.
RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Marin je izneo i zanimljivo viđenje i poziciju Crvene zvezde i Partizana 

- Partizan ne igra dobro cele sezone, ali derbi je posebna priča, sasvim drugačija od ostalih... Da je običan meč mi bismo na "Marakani" sigurno dobili jednostavno, ali pošto je derbi nikad se ne zna i moramo da budemo oprezni. Moramo da uđemo 100 odsto - zaključio je on.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić" od 19 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading