"KOPLJANICI" JAŠU ČAK NA TRI FRONTA: Ajaks i Tadić postigli rekordnih 160 golova!

Autor:

Sport

25.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ajaksova kaznena ekspedicija nastavlja da gazi, a poslednji u nizu moć "kopljanika", koje predvodi Dušan Tadić (30), osetio je Vitese - 4:2 (1:0) u 32. kolu Eredivizije. Srpski as doprineo je novom trijumfu s dva gola i asistencijom, čime je stigao do 24 pogotka u ligi uz 12 uspešnih dodavanja i tako postao najkorisniji igrač šampionata.

Dušan Tadić

Ipak, ono što je posebno fascinantno jeste da je Ajaks prvi holandski klub u istoriji koji je uspeo da postigne 160 golova u svim takmičenjima tokom jedne sezone.

Srpski as učestvovao u realizaciji čak 55 golova Ajaksa

Najveće zasluge za to idu upravo kapitenu holandskog diva i reprezentacije Srbije, koji je na 51 utakmici čak 34 puta bio strelac, upisavši 21 asistenciju, što znači da je Duća učestvovao u realizaciji čak 55 pogodaka svog tima. Jedini koji može da parira Dušanu Silnom u ovom trenutku jeste krilni napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape. Najbolji mladi fudbaler sveta bio je akter kod postizanja 53 gola "svetaca".

Podsetimo, Ajaks je lider holandskog prvenstva sa 80 bodova (111:30 gol razlika), tri više od PSV iz Ajndhovena, koji večeras gostuje Viljemu II. Tadićevi "kopljanici" će upravo s Viljemom igrati u finalu Kupa, dok su u Ligi šampiona dogurali do polufinala, gde ih čeka Totenhem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading