ZAKUVALO SE PRED 160. VEČITI DERBI: ZVEZDA IZBACUJE PARTIZAN IZ EVROPE

Autor:

Sport

25.04.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jubilarni 160. večiti derbi na papiru nije trebalo da sa sobom nosi tenziju koja je krasila neke prethodne mečeve koji su odlučivali o trofejima, ali je sve zakuvala izjava predsednika Partizana Milorada Vučelića, koji tvrdi da je u Superligi posredi zavera nekolicine klubova da se crno-beli eliminišu sa mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope!

RepublikaFoto: Starsport

- Cilj jednog dela fudbalskog establišmenta je da Partizan bude peti i da se obesmisle svi naši napori za dobijanje licence - izjavio je Vučelić za Žurnal i uzburkao strasti pred derbi.

Milošević: Ovaj derbi ne sme da bude biti ili ne biti

- Cilj jednog dela fudbalskog establišmenta je da Partizan bude peti i da se obesmisle svi naši napori za dobijanje licence - izjavio je Vučelić za Žurnal i uzburkao strasti pred derbi.

SPUŠTANJE LOPTE

I po navijačkim forumima bliskim crno-belima mogu se čuti slične priče, a u slučaju da Partizan bude poražen na Marakani, zaista će doći u situaciju da strepi za plasman u Evropu. Pogotovo ako Čukarički otkine bod ili sva tri Radničkom u Nišu, a Mladost iz Lučana opravda ulogu favorita protiv Vojvodine. Da podsetimo, ukoliko Mladost ne osvoji Kup, drugoplasirani, trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz domaćeg šampionata izboriće mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Šćekić i Marin u duelu

S druge strane, trener Partizana Savo Milošević smiruje strasti i kaže da meč u Ljutice Bogdana nije iz kategorije biti ili ne biti.

- Posle derbija sledi neka vrsta mini-lige, četiri utakmice da obezbedimo izlazak u Evropu. Derbi ima specifičnu težinu, ali ne sme da bude biti ili ne biti. Ne znam da li ćemo osvojiti Kup, ali znam da moramo da se plasiramo u Evropu. Moramo da budemo spremni na poslednje četiri utakmice plej-ofa, koje su nam primarni cilj. Moram tako da gledam.

MUDRI I PAMETNI

Strateg crveno-belih Vladan Milojević tvrdi da želja i srce nisu dovoljni za trijumf njegovog tima, koji u derbi ulazi posle prvog prvenstvenog poraza (od Čukaričkog 3:2).

- Valja biti koncentrisan 90 minuta. Nije dovoljno samo igrati na srce. Morate biti i mudri i pametni. Ovo je utakmica u kojoj morate da imate sve - istakao je Milojević.

RepublikaFoto: Starsport

SUPERLIGA PLEJ-OF - 33. kolo

Radnički - Čukarički 15.30

Mladost - Vojvodina 18.00

Napredak - Proleter 18.00

Crvena zvezda - Partizan 19.00

Tabela: Crvena zvezda 32, Radnički 41, Partizan 30, Mladost 29, Napredak 24, Proleter 22, Vojvodina 20

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading