CRNO NA BELO: Mijailović otkrio koliki je dug Partizana i dokle se stiglo sa pregovorima sa Milosavljevićem!

Autor: Beogradski mediji

Sport

27.04.2019

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je ubedljivom pobedom započeo prvenstvo Srbije, pošto je u prvom kolu bio bolji od Mega Bemaksa 102:69. Predsednik crno-beli Ostoja Mijailović se osvrnuo na trenutnu situaciju u crno-belom taboru, bilans domaćih i stranih igrača u domaćim ekipama, kao i povratak miljenika "grobara" Dragana Milosavljevića.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

- Ponekad igrate protiv neke ekipe i ne znate da li ste u Americi ili Beogradu, jer je na terenu cela američka petorka. Mi nećemo tako. Prioritet su nam naši momci, pa po cenu da nikada ne napravimo rezultat. Ovo je ipak Srbija, zemlja košarke - rekao je prvi čovek Partizana za beogradske medije.

Mijailović je odgovorio i na spekulacije o povratku Dragana Milosavljevića u Humsku.

- Bilo bi mi drago da se vrati, ali ne zavisi sve od na. To je pravac koji je zacrtao i stručni štab. Lončar i Trinkijeri se jako dobro razumeju u svojoj posao i to ću poštovati. A od njih ću tražiti odgovornos.

Crno-beli spremaju budžet sa sledeću sezonu.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

- Ove godine smo vratili 1.100.000 evra starog duga, a to su diskontovana potraživanja iz prethodnih godina. Samo za sudski postaupak Bori Beravsu iz 2008. smo nedavno platili 56.000.000 dinara. Sa tih milionom, naš igrački kadar sa stručnim štabom bi koštao oko 2.500.000 evra.

Objasnio je predsednik Partizana šta znači termin "diskontovana potraživanja".

- Mi smo za 1.100.000 evra otkupili oko 2.700.000 evra duga. Retko je kome to jasno. Struktura duga je podejena na igrače, banku i ostale poverioce. Došli smo u situaciju da tužimo bankuz koja sada nama duguje 181.000.000 dinara. Potraživanja igrača i trenera od 3.400.000 evra sveli smo na 1.700.000 evra pregovorima i ostalo je da platimo još 600.000 evra. Tako smo ukupno na razne načine smanjili ukupan dug za 4.200.000 evra. Mi nismo koristili raznrazne trikove kako bi izigrali poverioce, isplatilo nam se što smo otvoreno razgovarali. Povratili smo ugled kod partizanovaca -  ističe Mijailović za beogradske medije.

Mijailović je prokomentarisao i dešavanja u finalnoj seriji ABA lige.

-Tako nešto nisam video nigde u Evropi. Mi nikada nećemo da budemo deo toga, jer šteti svima. Taman da nikada ne napravimo uspeh - istakao je prvi čovek crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading