Ten Hag odbrusio Poketinu pred duel Totenhema i Ajaksa!

Autor:

Sport

29.04.2019

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra je na programu prvi polufinalni duel u Ligi šampiona između Totenhema i Ajaksa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erik Ten Hag

Pevci dočekuju Tadića i drugove na svom novom velelepnom stadionu u Severnom Londonu.

Dan pred duel dva tima došlo je i do male rasprave dvojice trenera, Maurisija Poketina i Erika Ten Haga.

Poketino je na konferenciji za medije izjavio kako je njegov tim u lošijem položaju pred duel sa Ajaksom i to zbog toga što je klub iz Amsterdama svoj meč u šampionatu odigrao još u utorak.

- Nikada to neću da iskoristim kao izgovor, ali realnost je da je Ajaks imao celu nedelju da se pripremi za ovaj meč, dok smo mi u subotu igrali derbi (sa Vest Hemom, prim.aut). Siguran sam da ni Ajaks ne bi bio srećan da je situacija obrnuta. Najpravednije bi bio da su timovi imali isto vreme da se pripreme. Više pripreme znači manje rizika. Mada se ne plašim umora - rekao je Poketino.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maurisio Poketino

Uostalom, Ajaks je takav klub. Četvorostruki prvak Evrope. Nikome u Amsterdamu neće priznati da je nedodirljiv. Nisu ni Realu, ni Juventusu, neće ni Totenhemu. Sad ih doduše mnogi i smatraju za favorite?

- To je nebitno. To su samo klišei. Mi želimo da uvek igramo sa samopouzdanje, ali ne i da budemo naivni. Naravno da poštujemo protivnika, ali naša snaga je naš kvalitet. Tako to radimo u Ajaksu.

O "Pevcima" je imao šta da kaže.

- Totenhem menja sisteme, ali principi igre ostaju istu. Znamo šta da očekujemo i znamo da možemo da odgovorimo. Ako budu menjali formu  prepoznaćemo to na vreme. Znamo šta treba da radimo. Recimo, da postignemo gol, to je mnogo važno u Evropi. Ne zaboravite da smo i protiv Standarda iz Liježa prvu igrlai na strani, pa smo postigli dva gola - rekao je Ten Hag mada se nikome u Londonu neće dopasti to što ih neko uopšte uzima u istoj rečenici sa Standardom.

- Divno je što smo stigli do polufinala, ali želimo još. To je moto ovog kluba. Nikad nismo zadovoljni, jer kad si zadovoljan postaješ lenj - jasan je Ten Hag.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading