Pavkov doneo Zvezdi titulu šampiona Srbije!

Autor:

Sport

05.05.2019

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde po 29. put u svojoj istoriji osvojilin su titulu prvaka Države.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Pavkov

U susretu petog kola plej-ofa Superlige pred svojim navijačima crveno-beli su savladali Mladost iz Lučana sa 1:0 i tako dva kola pre kraja završili sav posao.

Praktično, izabranici trenera Vladana Milojevića su odbranili titulu, može se reći apsolutno zasluženo jer su od početka do kraja trke bili ubedljivi, a na putu do novog trofeja izgubili su samo jednu utakmicu, od Čukaričkog na Banovcom brdu.

Bio je ovo osim uzastopni trijumf Crvene zvezde protiv Mladosti. Možda važniji od nekih narednih ako se ima u vidu značaj susreta.

Protiv Mladosti možda nisu blistali, imali su dosta problema, nisu iskoristili penal, a poslednja 22 minuta igrali sui sa igračem manje zbog isključenja Marka Gobeljića, međutim, ni to ih nije omelo da stignu do velike pobede i slavlja.

RepublikaFoto: Starsport
Ovog puta je promašio penal... El Fardu Ben

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali igrtači Mladosti su bili ti koji su bili bolji i koji su imali povoljnije prilike.

Iako je Crvena zvezda imala terensku inicijativu, utisak je da su izabranici Vladana Milojevića bili bez prave ideje u završnoj trećini, tako da osim nekoliko pokušaja iz gužve i šutevima sa distance, nisu stvorili nešto ozbiljnije pred golom Rosića.

Prvu pravu priliku gosti su imali u 22. minutu kada je Bojović odlično proigrao Petra Bojića koji je šutirao sa pet metara, a Borjan sjajno nogom odbranio i sprečio gol.

RepublikaFoto: Starsport
Radost fudbalera Mladosti i golmana Rosića nakon odbranjenog penala

Dvanaest minuta kasnije u jednom napadu, dve prilike za Lučance. Opet su Radivojević i Bojić bili akteri i prosto je nejasno kako niosu uspeli da savladaju golmana Crvene zvezde.

U nastavku, mnogo uzbuđenja, naročito po isteku 60. minuta.

Prvo je u 62. minutu Milan Rodić posle centaršuta Marina odlično šutirao glavom ali je Dragan Rosić odlično zaustavio njegov udarac.

Samo četiri minuta kasnije, posle kornera sa leve strane, sudija Dragan Čolović je pokazao na belu tačku. U borbi za loptu bili su Pavkov i Šatara, sudija je tu video prekršaj igrača Mladosti i dosudio je najstrožu kaznu, ali je Rosić pročitao El Fardua Bena. Loptu koja je išla u levi donji ugao, uspeo je da zaustavi i tako je propala velika prilika za šampione da povedu.

Nije se praktično ni stišalo uzbuđenje posle promašenog penalča kada je Crvena zvezda bila u novoj akciji. Posle šuta Rodića, lopta se odbila, Gobeljić je bio u duelu za loptu, pao je, a sudija Čolović mu zbog simuliranja pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Bez obzira na igrački deficit, Crvena zvezda se nije predala, naprotiv. Krenula je žestoko, i ta inicijativa se isplatila u 82. minutu.

Posle odlične akcije, Jovančić je sa desne strane odlično uočio usamljenog Milana Pavkova koji je sa desetak metara bio neumoljiv. Postigao je gol za veliko slavlje i pobedu. Bio je to njegov 12. ligaški pogodak u sezoni. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading